85-годишна жена е починала днес от болестта в болница в

...
85-годишна жена е починала днес от болестта в болница в
Коментари Харесай

Още една жертва на Западнонилска треска в Испания

85-годишна жена е умряла през днешния ден от заболяването в болница в Севиля от вируса на , ден откакто 77-годишен мъж стана на епидемията, заяви представител на здравния отдел на районното държавно управление на Андалусия, съобщи БГНЕС.
По информация от здравните управляващи, представени от Агенция Франс Прес, 23 души, инфектирани с разнасяния от комари западнонилския вирус са в болница. 7 от тях са в отделения за интензивно лекуване, съобщи БГНЕС.
 Испания с нов здравен проблем - нилска тресчица, към този момент има и умрял Испания с нов здравен проблем - нилска тресчица, към този момент има и умрял
77-годишен гражданин на Ла Пуебла дел Рио в испанската самостоятелна област Андалусия е първата жертва на огнище нилска тресчица, оповестява испанс...
Вирусът на Западнонилската тресчица може да аргументи признаци, сходни на тези на грипа, само че в крайни случаи може да докара до тремор, тресчица, кома и гибелен оток на мозъчната тъкан, прочут като енцефалит. Може да аргументи и менингит.
За първи път открит в Уганда през 1937 година, вирусът се придвижва от птици и се популяризира в хората посредством комари. Испанската зараза е зародила в градовете Кориа дел Рио и Ла Пуебла дел Рио, и двете ситуирани до блатата на Гуадалквивир.
Регионалното държавно управление на Андалусия напръска няколко региона с пестициди, с цел да убие комарите и да понижи риска от предаване на вируса. Властите приканиха хората да конфигурират мрежи срещу комари в домовете си.
Епидемичният гърмеж идва, когато Испания се бори с една от най-тежките епидемии -.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР