85-годишна израелка, отвлечена от Хамас на 7 октомври и освободена

...
85-годишна израелка, отвлечена от Хамас на 7 октомври и освободена
Коментари Харесай

Освободена израелска заложничка обяви, че се е срещнала с лидера на Хамас

85-годишна израелка, отвлечена от " Хамас " на 7 октомври и освободена две седмици по-късно, сподели, че се е срещнала с водача на палестинското ислямистко придвижване в линията Газа Яхия Синуар и го е попитала по какъв начин не се срами от това, че употребява принуждение против деятели за мир като нея.

Йохевед Лифшиц е била отвлечена от вкъщи си в кибуца Нир Оз в Израел и откарана в Газа. Тя сподели пред израелския вестник " Давар ", че се е срещнала със Синуар, когато е посещавала заложниците в под земята тунел, където " Хамас " ги държи в плен, съобщи Българска телеграфна агенция. 

" Синуар пристигна при нас три или четири дни след идването ни ", сподели Лифшиц пред изданието. " Попитах го по какъв начин не се срами да предизвиква сходни неща на хора, които през всичките тези години са подкрепяли мира ". " Не ми отговори. Замълча ", добави тя. 

Лифшиц е деятел за мир и дружно със брачна половинка си с години са помагали на заболели палестинци в Газа да стигнат до болница в Израел, сподели пред Ройтерс нейният внук. 83-годишният ѝ брачен партньор Одед също е бил похитен от вкъщи им и към момента е в плен на " Хамас ".

Пред кореспонденти след освобождението ѝ предишния месец тя сподели, че е " предходна през пъкъла " за тези две седмици, в които е била пленник в Газа. Лифшиц е една от четирите дами, освободени първо от " Хамас ". Тя съобщи, че е била бита, когато е била отвлечена, само че по-късно са се отнасяли добре с нея. 

При освобождението си дамата се е обърнала, с цел да стисне ръката на маскиран член на " Хамас ". Попитана за какво, тя отвърна: " Те се държаха добре с нас и се грижиха за всичките ни потребности. "
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР