84 камери за видеонаблюдение са инсталирани в Хасково. Те са

...
84 камери за видеонаблюдение са инсталирани в Хасково. Те са
Коментари Харесай

Биг Брадър предотврати застрахователна измама

84 камери за видеонаблюдение са конфигурирани в Хасково. Те са 8- мегапикселови, което трансформира регионалния град в единствен в страната, разполагащ с техника с толкоз висока резолюция.

Благодарение на видеонаблюдението към този момент е била предотвратена застрахователна машинация. Двама откарали автомобила си до място, където даже не предполагали, че се следи. След това се върнали с друга кола и подали сигнал в полицията за кражба. Видеокамерите обаче посочили инсценировката. Наскоро бил открит откраднат мотор от улицата до магазин “Чочко ”.

73 от камерите са обзорни, а останалите 11 са трафик, които улавят автоматизирано регистрационните номера на колите и дават доста добър облик на лидера зад кормилото. Обхванати са всички кръстовища в града, сподели кметът Добри Беливанов, който се похвали с инвестицията.

Управителят на компанията за видеонабюдение Тодор Гечев разясни, че макар че на всяко кръстовище има по една камера, тя обгръща колите от всички потоци. Той добави, че обслужва и други градове, само че акцентира високата резолюция на оборудванията в Хасково.

Камерите работят непрекъснато. Назначен е екип като един от служащите е по стратегия за хора с увреждания. Скоро ще бъде конкретизирано и по какъв начин от полицията да получават сигнал от камерите.

Договорът за наем с компанията за видеонабюдение е подписан за 1 година, само че градоначалникът увери, че ще се продължи работата с тях. От компанията прецизираха, че в случай че възникне проблем с камерите и се получи нередовност в част от тях ще дойдат чиновници, които да ги поправят. Поддръжката ще бъде за сметка на компанията. Освен това преди да изминат пет години от монтирането на камерите, те ще се подменят с нови, също за сметка на компанията.

Видеонаблюдението на общината ще коства към 30 000 лева годишно.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР