8312 маратонки, текстилни изделия и аксесоари бяха унищожени днес под

...
8312 маратонки, текстилни изделия и аксесоари бяха унищожени днес под
Коментари Харесай

Унищожиха над 8 000 фалшиви стоки, задържани на „Капитан Андреево“

8312 маратонки, текстилни произведения и аксесоари бяха унищожени през днешния ден под контрола на Митница Бургас. Стоките са имитации на световноизвестни марки и са били предопределени за реализация, както на българския пазар, по този начин и в другите страни членки на Европейския съюз, оповестиха от Агенция „ Митници “.

Чрез механично нарязване бяха унищожени 3681 чифта спортни обувки и маратонки, 3594 спортни екипи, дамски и мъжки блузи, шалове и 1037 дамски чанти, портмонета и колани, носещи логото на известни спортни марки.



Фалшификатите са арестувани от митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево през тази година при опити да бъдат пренесени в нарушаване на Европейски правилник №608/2013 и Закона за марките и географските означения.

За задържането са известени представители на правопритежателите на марките, които са открили, че стоките са подправени и съгласно нормативната уредба би трябвало да бъдат унищожени. Процедурата се прави под контрола на Митница Бургас, а правопритежателите поемат разноските по унищожаването.

За деветте месеца на 2018 година при 170 случая на Министерство на правосъдието Капитан Андреево са арестувани 210 165 продукта във връзка със отбраната на права върху интелектуалната благосъстоятелност в осъществяване на Регламент 608/2013 година на Европейски Съюз и Закона за марките и географските означения. Най-често арестуваните артикули през интервала са дрехи, парфюми и козметика, чанти, портмонета, обувки, маратонки.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР