83% от американските пушачи искат да спрат цигарите заради случай

...
83% от американските пушачи искат да спрат цигарите заради случай
Коментари Харесай

Защо в най-засегнатите от COVID-19 страни масово опитват да спрат цигарите

83% от американските пушачи желаят да спрат цигарите поради случай в фамилията с COVID-19, оповестява организация Bloomberg. По-нисък е процентът на американците, които желаят да откажат цигарите без да са имали заразяване с ковид - близо половината (43 %), а единствено една трета от всички пушачи са създали опит да спрат в действителност по време на изолацията. Данните са от интернационално проучване, извършено от организация " Нилсън " по поръчка на Фондация за свят без тютюнев пушек, извършено измежду 6801 пушачи или консуматори на никотинови произведения в 5 страни - Италия, Съединени американски щати, Англия, Индия и Южна Африка.

Процентът на пушачите, които обмислят прекъсването на нездравословния табиет, е непосредствен и в Италия, и във Англия - 44 и 42 на 100. Близо една трета от пушачите в тези страни споделят, че са пробвали да спрат поради вируса - 29% и 22%.

За болшинството отводът на пушенето се оказва не толкоз лесна задача. Данните демонстрират, че наложената карантина и растежът на безработицата са довели до увеличение на тревогата измежду американците, които търсят по-добри други възможности на цигарите за понижаване на напрежението.

Проучването, оповестено и в италианското издание Ilcafe.Tv, изследва връзката сред пандемията и желанието на пушачите да откажат цигарите, защото имат вяра, че пушенето усилва риска при заболяване с COVID-19.

Изолацията поради пандемията е довела както до терзания за здравето на пушачите и опити за прекъсване на цигарите, по този начин и до търсенето на по-добри други възможности за тези, които не могат да спрат изцяло нездравословния табиет. Половината от запитаните пушачи споделят, че обмислят прекъсване на пушенето по време на изолацията, само че единствено дребна част от тях са създали опит за това, сочи интернационалното изследване. Повечето пушачи считат, че електронните цигари носят по-малък риск от заболяване с COVID-19 спрямо цигарите, като всеки пети споделя, че обмисля да премине към тях в този интервал.

Ръст на психологичните болести и пушенето в изолацията

Страхът от загубата на работното място, дружно със напрежението от ограничаващите ограничения, е довел във всички страни до растеж на психическите болести, демонстрират данните. Всеки трети от запитаните споделя, че той или член на фамилията му към този момент е изгубил работата си, като в Съединени американски щати безработицата доближава 40%. Това е довело до отрицателни последици за психологичното му здраве, споделят една трета от хората. Жените се оказват по-засегнати от мъжете от психологични разстройства.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР