83,7% от хората у нас предпочитат да използват колата си

...
83,7% от хората у нас предпочитат да използват колата си
Коментари Харесай

Автомобилът е предпочитано транспортно средство за близо 84% от българите

83,7% от хората у нас избират да употребяват колата си при пътешестване. Това демонстрират данни на Евростат за 2016 година, оповестени във връзка Европейската седмица на подвижността.

Пътуванията с рейс в България са 14,1 на 100, а с трен - 2,2 %.

В Европейския съюз най-вече пътуват с кола хората в Литва (90%), Португалия (89%) и Англия (87%). С рейс пътуват най-често в Унгария (22%), Кипър (19%) и Естония (18%), а с трен – в Австрия (12%), Холандия (11%) и Франция (10%).

За целия Европейски Съюз най-вече хора се придвижват с кола (82.9%), с рейс се движат 9.4%, а с трен – 7.7%.

Междувременно данни на Асоциацията на производителите на коли в Европа (АСЕА) демонстрират, че продажбите на нови коли в Европейски Съюз са скочили през август с цели 31,2% и са достигнали 1,1 млн. бройки.

Ръстът е нехарактерен за един от най-слабите за търговците месеци, само че обяснението е във влязлото от 1 септември обвързване всички продавани коли да са тествани с новия цикъл за разхода на гориво, прочут като WLTP.

Това е предиздвикало производителите и търговците да пуснат с огромна отстъпка в цената през август колите на склад, които не са тествани по него. За България през август растежът в продажбите е 23.2%, а покупко-продажбите са 2887.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР