83 души, преместени от препълнени бежански лагери в Гърция, пристигнаха

...
83 души, преместени от препълнени бежански лагери в Гърция, пристигнаха
Коментари Харесай

Болни деца и техни роднини пристигнаха в Германия от бежански лагери в Гърция

83 души, преместени от препълнени бежански лагери в Гърция, пристигнаха днес в Германия, предаде БТА, цитирайки ДПА.
Всичко по темата:Мигрантска криза 84
Мигрантите бяха докарани със самолет в град Касел. Те трябва да бъдат разпределени в девет от 16-те германски провинции, каза говорителка на вътрешното министерство. Сред тях има 18 болни деца, придружавани от свои роднини. Осемнайсетте семейства ще бъдат настанени и ще им бъдат осигурени медицински грижи в Германия. Повечето мигранти идват от Афганистан, а другите са от Ирак, палестинските територии, Сирия и Сомалия.

Еврокомисар: ЕС не може да приеме всички бежанци по света

Преместването стана, след като управляващата коалиция в Германия постигна споразумение през март за приемане на тежко болни деца и техни близки роднини от лагери в Гърция, където лошите условия предизвикват възмущение.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 84  Премиерът: Днес не е задоволително просто да осъдиш омразата и насилието Премиерът: Днес не е задоволително просто да осъдиш омразата и насилието  Еврокомисар: Европейски Съюз не може да одобри всички бежанци по света Еврокомисар: Европейски Съюз не може да одобри всички бежанци по света  Закопчаха 21 мигранти и двама трафиканти Закопчаха 21 мигранти и двама трафиканти
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР