„Зелената книга“ с участието на българския актьор Димитър Маринов е

...
„Зелената книга“ с участието на българския актьор Димитър Маринов е
Коментари Харесай

Ето Кои Са Големите Победители В Тазгодишните „оскари“

„Зелената книга“ с присъединяване на българския артист Димитър Маринов е огромният победител на 91-вата гала по раздаването на най-престижните оценки в света на киното – „Оскар“. Лентата беше оповестена за най-хубав филм, а статуетките на екипа връчи холивудската звезда Джулия Робъртс.

Оливия Колман и Рами Малек сграбчиха „ Оскари ” за най-хубава актриса и най-хубав артист. Колман беше отличена за ролята й на кралица Анна Стюарт във кино лентата „ Фаворитката ”, а Малек сграбчи статуетка за превъплъщението си във Фреди Меркюри в „ Бохемска рапсодия ”.

За най-хубав режисьор беше отличен Алфонсо Куарон за кино лентата „ Рома ”.

Церемония по връчването на премиите „Оскар“ в Лос Анджелис започна с осъществяване на „Куин“ с Адам Ламбърт, които раздрусаха залата с частите We will rock you и We are the champions.

Веднага по-късно беше връчена и първата статуетка – Реджина Кинг за най-хубава актриса в поддържаща женска роля за осъществяването й във кино лентата „ Ако Бийл стрийт можеше да приказва ”.

В категорията „Най-добър артист в поддържаща роля“ победи Махершала Али за превъплъщението му в пианиста Дон Шърли в кино лентата „Зелената книга“.

Звездата на международната музикална сцена Лейди Гага завоюва „Оскар“ за най-хубава истинска ария за „Shallow“ от кино лентата „Роди се звезда“. Певицата одобри статуетката със сълзи в очите. Малко по-рано тя и екранният й сътрудник Брадли Купър извършиха песента на сцената на „Оскарите“ и изправиха публиката на крайници.

Призът за най-хубав документален филм отиде при „Free Solo“. Той е отдаден на катерача Алекс Хонълд – единственият в света, искачил без въжета скалата Ел Капитан в националния парк Йосемити в Съединени американски щати.

Екипът Грейк Кенън, Кейт Биско и Патриша Декейни сграбчи „ Оскар ” за най-хубав грим и прически за кино лентата „ Вице ”.

Отличието за най-хубави костюми отиде при Рут Картър, дизайнер на „ Черната пантера ”.

„Най-после, дадоха ми го. Доста си почаках… Благодаря за това, че давате опция на дамите да бъдат напред… този Оскар е за 90-годишната ми майка в Масачузец. Майко, ти си същинският супергерой за мен“, сподели Картър, предава Нова.

Дженифър Лопес и Крис Евънс връчиха премията за най-хубави декори. Грабнаха я Хана Батлар и Джей Харт за „ Черната пантера ”. Това е първата номинация за Батлар, която е и първата афроамериканка номинирана в тази категория. За Джей Харт е трета номинация и първи „ Оскар ”.

За операторско майсторство „ Оскар ” сграбчи Алфонсо Куарон, който с изключение на режисьор, е и оператор на кино лентата „ Рома ”. Той завоюва и наградата за най-хубав чуждоезичен филм.

Призовете за звуков монтаж и за звуков микс сграбчи лентата, разказваща живота на легендата Фреди Меркюри „ Бохемска рапсодия ”. Филмът отнесе още една статуетка – в категорията за най-хубав монтаж за работата на Джон Отман.

Като най-хубав анимационен филм беше отличен „Спайдър-мен: В Спайди-вселената“. Той е фокусиран върху Майлс Моралес – героят, който има сили, близки до тези на Спайдърмен, само че е кадърен да става незабележим и да изстрелва отровно жило, с което да сковава враговете си.

„ Оскар ” за късометражен анимационен филм взе „ Бао ”, а за късометражен документален – „ Точка. Край на изречението ”.

Призът за най-хубави образни резултати отиде при „Първият човек“. А за най-хубав игрален късометражен филм – при „ Skin ”.

Наградата за най-хубав автентичен сюжет отиде при „ Зелената книга ”, а за най-хубав приспособен сюжет – при „ Черен в клана ”.

Шведският композитор Лудвиг Горансон беше отличен в категорията „Най-добра истинска музика“ за работата си в „Черната пантера“.
Източник: secret.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР