„Явно и CNN не са разбрали, че Бойко Борисов вече

...
„Явно и CNN не са разбрали, че Бойко Борисов вече
Коментари Харесай

Борисов: Изказването на Петков е скандално! Явно и CNN не са разбрали, че вече не съм премиер

„Явно и CNN не са разбрали, че Бойко Борисов към този момент не е министър-председател.“

Това написа във фейсбук някогашният министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов. Повод за думите му е обява на международната новинарска мрежа за бежанците от Украйна. В нея CNN приписва на Борисов думи на премиера Кирил Петков за бежанците от края на февруари.

Тогава Петков взе участие в специфичното съвещание на Европейския съвет, отдадено на военната експанзия на Русия в Украйна. И съобщи от Брюксел: „Никой от европейските страни не се опасява от мигрантската вълна, която ще пристигна от Украйна към Европа. Това не е бежанската вълна, с която сме привикнали. Това са едни европейци, на които преди малко са им взривили летището, това са програмисти, които желаят да има интернет, с цел да работят. И ние, и всички други страни сме подготвени да посрещнем хората.“

Тези думи в обявата на CNN са приписани на Борисов, което провокира и неговата реакция във фейсбук.

„За мен това изявление на настоящия министър председател на България Кирил Петков е скандално – заявих го по време на събитие в Търговище, незабавно откакто той произнесе тези думи. Скандалното изявление на Петков, представено от CNN, беше подминато от българските медии и заметено от управляващите“, написа още Борисов в поста си.

Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР