„Видяхме, че България има повече от 6 месеца загубено време.

...
„Видяхме, че България има повече от 6 месеца загубено време.
Коментари Харесай

Александър Иванов: Една година загубено време не трябва да бъде удължавано

„Видяхме, че България има повече от 6 месеца изгубено време. Можем да приказваме за 1 година изгубено време. Това изгубено време би трябвало да не бъде удължавано. Може би това ръководство би трябвало да откри нова формула в идващ парламент“, разяснява пред БНР Александър Иванов, народен представител от ГЕРБ-СДС. Той удостовери, че групата на ГЕРБ-СДС е за предварителни избори. Иванов изрази вяра, в случай че се стигне до нов длъжностен кабинет, че „президентът си е взел поучения от предходните му назначения“ и ще е „по-далновиден в преценката си за хората“. Според депутата Политическа партия е била мощно подкрепяна от целия хайлайф в президентската институция.

„Това е трети бюджет на министъра на финансите Асен Василев. Има инфлационен напън от Европа, само че ние си го развиваме по български метод, продължаващ смяната начин“, посочи Александър Иванов. По думите му България става потребител, а изнасяме само скъпи оръжия и безценен ток.

„Заложеният растеж на пенсиите тормози доста макроикономисти и финансисти – че ще наруши салдото тези пенсии да бъдат изплащани. Политическа партия не декларират намерено, че ще подвигат налозите. Ефектът за идната година ще е минус 3,5 милиарда. Те или ще вдигнат налозите прекалено, или ще се теглят заеми, или ще се изплащат със средства от европейските фондове“, акцентира Иванов, съгласно който би трябвало да се търси стабилно решение за пенсиите. Той напомни, че дългът на страната пораства, а ще се теглят повече заеми, което още повече ще задължи бъдещите генерации.

„Правителството предлага отплата за горивата, която е обидна“, счита Иванов. Той е безапелационен, че това няма да помогне нито на жителите, нито на бизнеса.

„В България се внася по-евтиния вид „урал“, с цена за май 78 $ за барел, а на бензиностанциите се зарежда на цени, близки до тези на сорта „брент“, разясни депутатът от ГЕРБ-СДС. Той пресметна, че дневно се губят по 10 милиона лева от разлика в цените на горивата.

„Трябва ръководещите да не се крият зад тези 25 стотинки отплата, да кажат 1 лев разлика къде отива. Министърът на финансите за съветския газ е „против“, само че за съветския нефт е „за““, означи депутатът от ГЕРБ.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР