„Варна да кандидатства за титлата Европейска столица на туризма“ –

...
„Варна да кандидатства за титлата Европейска столица на туризма“ –
Коментари Харесай

Николина Ангелкова: България е една от най-устойчивите дестинации за летен туризъм 


„Варна да кандидатства за купата „ Европейска столица на туризма “ – тази концепция обсъдихме през днешния ден с министър Ангелкова, благодаря й за предлагането.“ сподели кметът на Варна Иван Портних след съвещание на Националния ръб по туризъм, който по негова покана се организира в курорта „ Св. Св. Константин и Елена “. В срещата участваха министърът на туризма Николина Ангелкова, регионалният шеф Стоян Пасев, Елена Косева, изпълнителен шеф на „ Св. Св. Константин и Елена холдинг “, представители на институции, на туристически сдружения, на националните курорти, на национално показаните сдружения на потребителите и работодателски организации в страната и на Националното съдружие на общините в Република България.

„ Европейският парламент одобри решение да започва за първа година състезанието „ Европейска столица на туризма “, а Министерството на туризма има достойнството да бъде определено като част от журито на този конкурс. Смятам, че Варна ще бъде една почтена столица на туризма. Срокът за подаване на кандидатурата е до края на ноември “, сподели министър Ангелкова.

„ Радвам се, че през днешния ден имаме опция да бъдем домакини на съвещанието на Националния съвет по туризъм. Тази среща е знак на почитание и към най-стария морски курорт у нас – Св. Св. Константин и Елена, който тази година празнува 110 години от своето основаване. Вярвам, че работните срещи ще преминат в добър разговор, градивно, тъй като това е пътят за реализиране на стабилно развиване на туризма “, съобщи в словото си кметът Иван Портних.

Той добави, че сега Варна регистрира добър сезон, 31% е растежът на обслужените пасажери на летището по отношение на същия интервал на м.г. „ Това се дължи и на нискотарифните самолетни компании, които оперират на летище Варна и обезпечават връзка с 10 дестинации целогодишно. Резултатът е добър и е сериозна крачка към огромната ни цел – превръщането на Варна в дестинация за четири сезона “, добави Иван Портних.

„Очакваме през този летен сезон да реализираме растеж от към 5% по отношение на визитите през предходната година в интервала юни-септември и задграничните туристи да са повече от 5,5 млн. През Лято 2017 година общо задграничните туристи доближиха 5,3 млн., като и тогава регистрираха повишаване от 5,7%. Ако нашите прогнози бъдат оправдани това ще е трета поредна година на напредък и ще ни включи в една от най-устойчивите дестинации за летен туризъм.“ – съобщи Николина Ангелкова на конференция след съвещанието на Националния съвет по туризъм.

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР