„В момента се пише историята. Когато отвън пред парламента Пеевски

...
„В момента се пише историята. Когато отвън пред парламента Пеевски
Коментари Харесай

Петков пощуря в ефир: Радев „философствал“ за Македония, Борисов е подлец, Слави ги саботирал

„В момента се написа историята. Когато извън пред Народното събрание Пеевски стачкува против правителрството. Когато „Възраждане“, мисля, че с госпожа Митрофанова, застават против нас, а площадът е цялостен в наша поддръжка, вотът не е от значение“, сподели в ефирла на БТВ министър председателят Кирил Петков.

„Ако вотът не мине, мандатът ще пристигна при нас. В момента има няколко индивида, които се чудят сред преданост към партията си и голямата отговорност. Те би трябвало да осмислят историческата си тежест на гласуването. Аз имам вяра, че са 7-8“, разясни министър председателят.

„Ако някой не се причисли към нас по верните аргументи, ние нямаме потребност от такава поддръжка. Ние няма да имаме устойчиво болшинство, в случай че има хора, застанали от някакви користни цели. Когато „Възраждане“ и Движение за права и свободи са един до друг, Има Такъв Народ и Движение за права и свободи са един до друг е неповторимо. Затова споделям, че би трябвало да се стои от вярната страна на историята“, сподели Петков.

„Ако имаме 121 депутати, ще сме по-силни от това, което имахме последните 6 месеца. Досега имахме 109 със Слави Трифонов, който ни саботираше“, призна той.

Петков сподели, че не би разговарял за бъдещо държавно управление с Ахмед Доган, Пеевски, Тошко Йорданов, Борисов, Слави Трифонов и Костадин Костадинов.

„Не може да подкрепим нито едно държавно управление, в което хората, които взимат решения, не са на предене проект. Борисов праща есемеси до групата си по какъв начин да гласоподават в Народното събрание. Слави Трифонов несъмнено също праща есемеси от диванчето. Митрофанова несъмнено също споделя какво да се прави. Това е държавно управление на задкулисието“, сподели Кирил Петков.

Той изясни дали в последващо превителство ще бъде още веднъж министър председател. „Аз не съм женен за тази позиция. Аз не мога да намеря по-добър министър на финансите от Асен Василев. Ако ми кажат, че той не би трябвало да е подобен, а министър председател да вземем за пример, няма да се съглася. Ще предложим Никола Минчев да бъде още веднъж ръководител на парламента“, разясни Петков.

„Борисов сподели, че дава 59 депутати и блокира комисията в Народно събрание. Това са подли стъпки. Аз дадох обещание, че това решение ще бъде взето в Народното събрание. Днес в Министерски съвет взехме решение, че Народното събрание е институцията, която ще вземе решение, тъй като е с най-голямото посланичество. Утре в 15 ч. се привиква още веднъж комисията и Министерство на външните работи ще отиде с цялата си експертиза да обядни за какво френското предложение е най доброто“, изясни той във връзка с френското предложение за Северна Македония.

„Президентът да не дава отзиви от високата естрада. Вместо да философства, да ни събере всички. Ако не ни събере, да не се изрича по случая“, разгневи се против Радев министър председателят.

Без да се промени Конституцията няма да стартира преговорният развой, което бил доста скъпо нещо. Тази вечер щял да се събере изпълнителният съвет на Политическа партия. „Ако ГЕРБ желае да поддържа това предложение, да се яви на комисия на следващия ден. Президентът, в случай че има мнение, да свика КСНС. Ако и дватмата не го създадат, да не се упражняват в риторика“, разгневи се министър председателят.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР