„Труд“Шефът на „Булгаргаз“ Людмил Йоцов разобличава премиера в оставка Кирил

...
„Труд“Шефът на „Булгаргаз“ Людмил Йоцов разобличава премиера в оставка Кирил
Коментари Харесай

„Булгаргаз“ в секретно писмо: Няма достатъчно газ след септември

„Труд“Шефът на „Булгаргаз“ Людмил Йоцов разобличава премиера в оставка Кирил Петков за обезпечените количества газ посредством 7 танкера. Нещо повече, от държавното сдружение сигнализират, че „Булгаргаз“ ЕАД няма газ и не са обезпечени в цялостен размер нужните количества за покриване на потреблението на клиентите за четвъртото тримесечие на 2022 година. Това признава изпълнителният шеф на „Булгаргаз“ Людмил Йоцов в писмо до министъра на енергетиката Александър Николов и до Съвета на шефовете на Българския енергиен холдинг от 27 юли 2022 година.„Труд“ разполага с документа и с следващ разбор на „Булгаргаз“ по отношение на доставките на природен газ за страната, които са извънредно незадоволителни даже с прословутите 7 танкера с полутечен газ, които Кирил Петков шумно анонсира на последното съвещание на Министерския съвет.




Освен че няма свободни терминали за разтоварването, съхранението и преноса на газа от корабите, от „Булгаргаз“ декларират в прав текст, че „дори при доставка на въпросните количества, „Булгаргаз“ още веднъж ще има дефицит на количества естествен газ“.

От писмото до Министерството на енергетиката и БЕХ излиза наяве още, че втечненият газ с танкерите е оферта от компанията Cheniere Marketing International LPP. Изпълнителният шеф на „Булгаргаз“ ползва и сравнителна таблица на цените, от която се вижда, че газът по контракта ни с „Газпром Експорт“ ще е по-евтин.

От държавното сдружение предизвестяват още, че към цената на втечнения газ следва да се прибавят разноските за регазификация, предпазване и транспорт.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР