„Тежък комуникационен и организационен проблем“. По този начин формулира причините

...
„Тежък комуникационен и организационен проблем“. По този начин формулира причините
Коментари Харесай

Мирослав Найденов: Решенията на директора на Агенцията по храните не могат да бъдат взимани еднолично

„Тежък информационен и учредителен проблем“. По този метод формулира аргументите за напрежението към евтаназирането на близо 4000 глави добитък някогашният аграрни министър Мирослав Найденов пред БТВ. По думите му са позволени груби неточности.

Ако приемем, че става въпрос в действителност за чума, тук се появява проблем с дейностите на Агенцията по храните, чиито ветеринари към този момент са се изнесли от обитаемоте места, което е извънредно рисково, сподели той. Според него би трябвало първо да се стартира с необятна осведомителна акция, а не да се пускат ветеринари без да се изяснява на животновъдите какво се случва.

Представители на Европейскта комисия е трябвало да бъдат поканени авансово, а не след съзадалата се рецесия.

По думите на Найденов шефът на БАБХ е трябвало незабавно да се задейства съгласно законодателството и да свика Съвет, който да се произнесе по този противоречив въпрос.

Решенията на шефа на Агенцията по храните не могат да бъдат взимани еднолично, разяснява още Найденов и добави, че чака оставката на доктор Дамян Илиев да бъде поискана.

Това изтребване на животните е последна мярка, която се предлага заради стопански аргументи, а не от ветеринарно-медицински, добави той. Найденов е на мнение, че Европейска комисия би трябвало освен да взе участие в този разговор, само че и финансово да подкрепи засегнатите животновъди.

Той беше безапелационен, че най-голямата заплаха е неналичието на ветеринари на място от през вчерашния ден. Според него в задачата си Агенцията по храните бързо да се оправи със обстановката, са довели до това гражданско непокорство, до укриването на животни, което усилва риска още повече. Най-адекватно действаха министър-председателят и министърът на земеделието, каза още Найденов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР