„Ще предложим промени в закона за рибарство и аквакултури и

...
„Ще предложим промени в закона за рибарство и аквакултури и
Коментари Харесай

Бракониерите да лежат в затвора, предлага шефът на ИАРА

„Ще предложим промени в закона за риболовство и аквакултури и в Наказателен кодекс. Целта е бракониерството да се криминализира и нарушителите да лежат в пандиза, тъй като другояче не могат да бъдат спрени“. Това заяви Галин Николов, началник на ИАРА в Бургас. Предложението пристигнало от фенове – риболовци и той персонално щял да го внесе за разглеждане в отрасловото министерство.

Николов изясни, че бракониерите непрестанно нарушават разпоредбите, даже атакуват инспектори с камъни и каквото им попадне. В езерото „Мандра“ край Бургас набезите им не стопират.

Бракониерите ловят с мрежи каракуда, шаран и платика. Бандите им са най-вече от кв. „Горно Езерово“ и село Твърдица. Говори се, че там има незаконна рибна борса. Във всяка къща може да си купиш посочените типове риба на безценица.

Бракониерите, най-вече роми, употребяват лодките си и за обири. Преди няколко години, през езерото, те нападнаха цех, чийто двор граничи с един от беговете му. Оттам откраднаха железа и строителни материали, само че от тежестта лодките им потънаха и те щяха да се издавят.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР