„Ще положим всички усилия за да има кабинет в рамките

...
„Ще положим всички усилия за да има кабинет в рамките
Коментари Харесай

Никола Минчев: Ако ПП вземе решение да ме издигне за премиер, няма да избягам от отговорност

„Ще поставим всички старания с цел да има кабинет в границите на този парламент, защото си даваме сметка, че най-важното сега е да има и работещ парламент“. Това съобщи в „Панорама“ някогашният ръководител на Народно събрание Никола Минчев от „Продължаваме промяната“.

„Дали отиваме към предварителни избори зависи от това на кого президентът ще връчи третия мандат. Ако го връчи на Движение за права и свободи или „Възраждане“, явно вървим натам. С някоя от другите политически групи, шансът да се стартират диалози са сформиране на кабинет е налице“, разяснява Никола Минчев.

На въпрос вероятни ли са диалози с „Има подобен народ“, в случай че те получат третия мандат, Минчев посочи:

„Ако го връчи на Българска социалистическа партия или „Демократична България“. Ако го връчи на Има Такъв Народ, мисля, че диалози непосредствено сред Политическа партия и Има Такъв Народ са доста лимитирани с оглед случилото се през последните месеци.“

На въпрос дали е подготвен да ръководи, в случай че Политическа партия го излъчат за министър председател, Минчев отговори:

„Това би било решение на Продължаваме промяната“. Ако всички вземем това решение, аз няма да избягам от отговорност.“

Важното за „Продължаваме промяната“ не са министерските постове, а програмата, акцентира някогашният ръководител на Народно събрание.

„Още в границите на първия мандат предвидихме една управническа и една законодателна стратегия за идващите 6 месеца, които са припознати от Българска социалистическа партия и Демократична България. Ако можем да се сплоти към тази стратегия, тогава към този момент може да пристигна диалогът и за съответните постове.“

Бъдещи избори не са проект за събиране с ГЕРБ, а възможен излаз, в случай че в този парламент не може да се образува болшинство, което да застане зад съществени промени, сподели Никола Минчев. Той съобщи, че нито е взел участие в диалози с америакнското посолство, нито пък е усетил напън за съмвестно ръководство на Политическа партия и ГЕРБ. Подчерта, че пред страната има доста значими задания.

„Няма да останем в студена зима – България и ще се оправи със зимата по същия метод, по който и цяла Европа, безапелационен е Минчев по отоншение на газовите доставки от Русия.

„Продължаваме промяната“ не са водили диалози с „Демократична България“ за общо явяване на избори. За да се вземе сходно решение, би трябвало се направи разбор на база социология и това дали такова обединяване ще докара до по-висок събирателен резултат, разяснява депутатът.

Свалянето от председателския пост в Народното събрание не ме отчая никога, сподели още Никола Минчев:

„И преди да бъда свален, и по-късно, съм получавал положителни думи за работата си, в това число от опозицията. Това ми демонстрира, че в българската политика, в случай че би трябвало да се прави несъмнено деяние, сходна оценка няма значение. Това би трябвало да се промени.“
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР