„С иновациите, представени на щанда на Visa на Webit, потребителите

...
„С иновациите, представени на щанда на Visa на Webit, потребителите
Коментари Харесай

Visa демонстрира нови технологии за разплащане по време на Webit в София

„С нововъведенията, показани на щанда на Visa на Webit, потребителите могат да преживеят бъдещето на разплащанията през мобилни телефони, таблети и други свързани устройства “, сподели Красимира Райчева, управител на Visa за България по време на събитието
По време на софтуерния конгрес Webit re:Inventing Europe’s Future’2018 в София международният водач в цифровите разплащания Visa показва по какъв начин те могат да бъдат осъществявани благодарение на технологии като Интернет на нещата, виртуална и разширена действителност и така нататък Изложбената зона на Visa на събитието показа на българската и задграничната аудитория на форума определени концепции, които компанията демонстрира и в иновационния си център в Лондон.
“Visa показва разнообразни форми на разплащания, които обслужват всекидневни потребности като паркиране, поръчване на храна, покупка на облекло, зареждане на гориво и др, според от местоположението ви. На щанда ни на Webit посетителите можеха да тестват сами новите способи на разплащане. Парите в брой все по-рядко намират приложение в всекидневието в нашия все по-дигитализиращ се свят. Ролята ни на компания, която развива електронните разплащания в международен мащаб, е по-важна от всеки път, а технологиите и нововъведенията, които са в основата на бизнеса ни, са моторът за нашето развиване. Присъствието на Visa на Webit е нагледна илюстрация на тази концепция “, сподели Красимира Райчева, управител на Visa за България.


На щанда на Visa беше показано и приложение за улеснение на паркирането в града.   Демонстрацията включваше новаторска технология с потреблението на датчици за разкриване на свободни места за паркиране, за които алармира особено мобилно приложение. Докато колата е паркирана, приложението регистрира времето за престой (в минути). Когато автомобилът напусне паркомястото, заплащането се прави автоматизирано през специфичното приложение посредством авансово записана карта Visa и изпраща известие с електронна квитанция на мобилния телефон на притежателя.

„ Ключът към триумфа на бизнеса на Visa е опцията на компанията да предскаже бъдещето и да се приспособява към него. Изключителна е способността на Visa да построява модерни връзки оттатък наличната инфраструктура, като трансформира всяко мобилно устройство в разплащателно. Гледаме към бъдещето, както сме правили през последните 60 години, като се ръководим от правилата на партньорство, нововъведения, доверие и бистрота. Смятаме, че в прехода към цифрови разплащания и бъдеще без пари в брой, ще станем очевидци на повече промени в платежната промишленост за идващите няколко години, в сравнение с сме следили през последните няколко десетилетия взети дружно “, сподели Виш Соуани, началник „ Отношения с финтех промишлеността и стратегически партньорства “ за Visa в Европа, пред публиката на Webit в София по време на пленарната сесия, проведена от Мария Габриел, българския еврокомисар по цифровата стопанска система и цифровото общество.
В рамките на панела „ Гражданското присъединяване “ по време на срещата Webit.Cities Summit под патронажа на Йорданка Фандъкова, кмет на София, мениджърът на Visa за България Красимира Райчева разяснява по какъв начин напредването на цифровите разплащания в градовете по света основава изгоди за потребителите, търговците и най-много локалните административни институции.


Webit е най-влиятелният конгрес за нововъведения, политики, вложения, цифровата стопанска система и предприемачество в Европа за 2018 г.  Тази година 10-то издание на фестивала се състоеше от над 10 паралелни тематични конференции, фокусирани върху бъдещето на опазването на здравето, цифровите умения и образованието, технологиите, дамите в бизнеса и политиката, инфраструктура, медиите в 21 век и други Посетителите на конференциите имаха опцията да посетят изложбените площи на огромни, съвременни и динамични компании от разнообразни браншове на стопанската система.
По време на Webit 2018 имахме опция да проведем и изявление с Красимира Райчева, управител на Visa за България, което скоро ще можете да прочетете в Kaldata.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР