„Реал“ (Мадрид) се срина в първия си официален мач след

...
„Реал“ (Мадрид) се срина в първия си официален мач след
Коментари Харесай

„Реал“ губи първи финал от 18 години

„Реал“ (Мадрид) се срина в първия си формален мач след ерата „Роналдо“. Тимът бе надигран от градския противник „Атлетико“ с 2:4 след продължения във финала за Суперкупата на Европа.

„На кого му е необходим Роналдо!“. Това гласеше надпис върху картон от непълнолетен почитател на „кралете “. Лозунгът бе уловен от камерите при започване на мача, само че повече не се видя до края. Кристиано осигуряваше по най-малко 50 гола на сезон за „Реал“ и предстоящо неговата липса се видя и почувства в конфликта за трофея.

Друго доказателство е фактът, че „Белия балет“ позволи първа загуба в интернационален край от 2000-ата година насам. Серията секна в естонската столица Талин. Въпросните 18 години са време, в което „Реал“ подвигна 5 трофеи в Шампионската лига, 4 трофея от Световни клубни шампионати и 4 Суперкупи на Европа.

Но „ Атлетико “ си заслужи златото. Треньорът на отбора Диего Симеоне пък се трансформира в призрачен сън за „ Реал “. „ Дюшекчиите “ завоюваха оценката за трети път, а също така дебютно завоюваха край в Европа против градския си противник.

Самият Симеоне стана първият треньор на „ Атлетико “, който побеждава „ Реал “ във финали на 3 разнообразни надпревари – Купата на Испания, Суперкупата на страната и тази за Европа. Аржентинецът има общо 7 трофея с отбора, а те го трансфораха в най-успешния на треньорския пост в „ Атлетико “.

Голаджията Диего Коща към този момент е създателят на най-бързото попадение в историята на Суперкупата на Европа. Нападателят на „ Атлетико “ откри резултата още в 49-ата секунда, а по-късно беше прецизен и за 2:2. Коща ще се запомни и с прегазването на потвърдения терминатор Серхио Рамос при единоборство, което се трансформира в шлагер в обществените мрежи.

„ Това несъмнено беше вечерта на Диего Коща – сподели Симеоне. – Но освен той, всички играчи помогнаха за тази победа. “

На другия полюс бе Жулен Лопетеги. Новият треньор на „ Реал “ стана първият в клуба от 11 години насам, който дебютира с проваляне. За последно това се случи при Бернд Шустер през 2007-ма, когато воденият от него отбор падна от „ Севиля “ за Суперкупата на Испания.

За първи път от 70 години пък треньор на „ Реал “ инкасира четири попадения при дебюта си. За последно това се случи при англичанина Майкъл Киплинг през 1948 година при 1:4 от „ Селта “.

Самият Лопетеги не беше губил мач от 8 януари 2016-а, когато като ментор на „ Порто “ загуби от „ Маритимо “. Мачът с „ Атлетико “ в постоянното време приключи наедно, само че това надали го топли.

Снимка: Twitter
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР