„Продължаваме промяната“ е политическа партия, която ще защитава изцяло българския

...
„Продължаваме промяната“ е политическа партия, която ще защитава изцяло българския
Коментари Харесай

Петков и Василев: Позицията на Радев за военна помощ за Украйна е позорна

„Продължаваме промяната“ е политическа партия, която ще пази напълно българския интерес. Това значи самостоятелна, свободна и просперираща България. Има доста политически и стопански кръгове у нас, които пазят съветските ползи. Политическа партия ще бъде партия, която ще пази единствено българските ползи, това значи цялостна самостоятелност, бидейки част от европейското семейство. Това съобщи министър председателят и съпредседател на партия „Продължаваме промяната“ Кирил Петков на конференция, на която участваха и вицепремиерът Асен Василев, както и членове на Изпълнителния съвет на партията.

По думите на Петков „Продължаваме промяната“ е провела своя първи изпълнителен съвет нощес, на който е взето решение, че депутатите от партията ще поддържат изпращането на военна помощ за Украйна.

„Това е нашето предпочитание като партия и това ще бъде нашето гласоподаване в Народното събрание през идната седмица“, безапелационен бе министър председателят.

Вицепремиерът и съпредседател на Политическа партия Асен Василев дефинира позицията на президента Румен Радев във връзка с изпращането на военна помощ за Украйна като позорна. По-рано през днешния ден пред публицисти на летище София президентът съобщи, че е изрично срещу даването на военна помощ за Украйна, тъй като това е стъпка към директното замесване на България в този спор.

„Позицията, която Румен Радев изрази, че давайки оръжие, ние продължаваме спора, е позорна, тъй като в нея имплицитно стои разбирането, че Русия ще победи в този спор. И че е обикновено Русия да победи в този спор. Аз считам, че Украйна ще победи и че ние би трябвало да й помогнем да победи. Защото алтернативата е първо Украйна, а по-късно цяла Източна Европа да станат още веднъж васални добавки, а това нашето държавно управление няма да допусне“, безапелационен бе Асен Василев.

Той съобщи, че се вижда невиждана експанзия към България, в това число икономическа.

„Бяхме поставени в листата на противников страни. Руската посланичка Елеонора Митрофанова си разреши изявления, които са несъвместими с ранга й. Ако българският дипломат в Москва беше направил такива изявления, от дълго време щеше да бъде изпъден. Въпреки че България непосредствено не е изпращала оръжия към Украйна, всички тези неща се случват. Но това не е нещо учудващо, просто би трябвало да върнем историята малко обратно до Втората международна война“, добави Василев и напомни окупацията на България от Червената войска през 1944 година

Вицепремиерът сподели още, че политиката да седим и да се вършим, че няма агресор, не работи. Василев обаче акцентира, че България не търси спор и война, само че когато тя пристигна на прага ни, ще отблъснем агресора.

„И това би трябвало да е ясно на всеки агресор, който и да е той. Мачът, в който някой се пробва да ни споделя какво да вършим и да ни насилва, изнудва, завърши. И в този спор България ще помогне на страната, която се бори против агресора. И това би трябвало също да е ясно. Защото в този спор това, което виждаме, е доста ясна позиция. От една страна позицията е страните сами да могат да дефинират по какъв начин да живеят и по какъв начин да се ръководят, в какви блокове да вземат участие и по какъв начин да си уреждат живота на жителите. От другата страна на този спор живее цялата идея за велики сили, сфери на въздействие и дребните страни като васални добавки на тези сфери. България не е и няма да бъде подвластен придатък на никого“, безапелационен бе съпредседателят на „Продължаваме промяната“.

Около 20 милиарда кубически метра газ от Гърция и Турция можем да доставяме все още без прословутата гръцка връзка. 2 милиарда през Кулата – Северокасто и още 17-18 милиарда през интерконекторите, които имаме с Турция. Потреблението на България е сред 3 и 3,5 кубични метра, т.е. да се твърди, че нямаме трасета, по които да доставим газ, е смешно, безапелационен бе Василев. Проблем с физическите доставки на газ сега нямаме, увери той. Газът по различните трасета ще бъде с към 20% по-скъп.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР