„Приятели“ – култовият сериал представи последния си епизод преди цели

...
„Приятели“ – култовият сериал представи последния си епизод преди цели
Коментари Харесай

Тъжно! Вече Никой Не Харесва „приятели“

„Приятели“ – паметният сериал показа последния си епизод преди цели 14 години. А първият – преди близо 24. Въпреки това доста хора към момента превъртат стотиците епизоди, а едно цяло потомство занапред преоткрива историята на Рейчъл, Фийби, Чандлър, Рос, Моника и Джоуи. Оказва се обаче, че нюйоркските другари търпят доста рецензии точно от това ново потомство.

Социалните мрежи са изпълнени с голям брой отрицателни мнения по отношение на „Приятели“, които се отнасят най-много за хомофобията и сексизма на сериала, отбелязва Би Би Си, представени от Offnews.bg. „Няма нищо на света, което ненавиждам повече от Рос и епизода с мъжката детегледачка. Толкова е сексистки и хомофобски, че желая да скоча в тв приемника и да го удуша“, гласи коментар на госпожица в Туитър.

„Бях студент през 90-те и взех решение да превъртя още веднъж „Приятели“ към Нова година. И в този момент разбрах, че шегите с „дебелата Моника“ и „приличащия на гей Чандлър“ въобще не наподобяват на място. И за какво Джоуи постоянно е толкоз чудноват? Разочароващо“, написа различен консуматор на обществената мрежа неотдавна.

Писателят Джеймс Балдок разяснява пред медията, че отрицателната реакция против другари е неизбежна. Според него „хората са склонни да мислят за сериала като за нещо настоящо, само че той не е“. Друг създател – Ребека Рийд, е безапелационна: „Хомофобията е зашеметяваща – всяка смешка за Рос е, че някогашната му брачна половинка е лесбийка, като че ли това е някакъв крах в живота му“. И продължава – „Сексизмът е много гневен и това е най-бялото шоу в целия свят.“ Тя обаче признава, че в действителност обича „Приятели“. „Наистина е рисково да гледате неща, които са написани преди доста време, през обектива на днешните ценности“, споделя Рийд.

Балдок е на същото мнение: „Въпросът е, че има доста типичен стратегии, които въплъщават полезности и употребяват стандарти, които към този момент не се толерират в нашето общество. Хомофобията, расизмът и сексизмът не са и в никакъв случай не са били допустими, само че в случай че са на 20 години, за какво се изненадвате, че порядките са разнообразни?“ „Ако нещо ви кара да се чувствате неловко, за какво го гледате“, приключва той.
Източник: secret.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР