„Поне още един месец ще бъда министър и има много

...
„Поне още един месец ще бъда министър и има много
Коментари Харесай

Драгомир Заков: На България е необходима политическа стабилност

„Поне още един месец ще бъда министър и има доста неща, които би трябвало да се свършат. След това ще мисля за други варианти като длъжностен кабинет. Но дали ще се стигне до подобен кабинет е още рано да се приказва, първо би трябвало да се задвижи конституционната процедура „.

Това сподели пред БНР Драгомир Заков, министър на защитата в кабинета „Петков“, свален с избор на съмнение.

И добави, че е значимо превъзмогването на политическата рецесия:

На България сега е нужна политическа непоклатимост „.

Според него вярно и отговорно е решението, което Народното събрание взе по отношение на тематиката „Северна Македония „.

„Но би трябвало да се свърши още работа, с цел да може решението да бъде устойчиво… Прекалената централизация върху евроатлантическата интеграция на една страна е във щета за целия район Западни Балкани , тъй като има и други страни, които имат интерес от присъединение. А ние се намираме в миг, в който имаме неповторимия късмет да защитим нашия интерес „.

В предаването „Неделя 150“ Заков добави, че модернизацията на армията е нескончаем развой и би трябвало да се сложи като стратегически приоритет увеличението на бюджета за рационализация и основаването на фонд за струпване на средства, с цел да има по-дългосрочен развой на тяхното обмисляне .

„Не би трябвало да се дават пари на калпак, а пари против планове, промени и визия „.

Министърът на защитата разясни, че продължаващата война в Украйна основава военни, стопански, продоволствени, инфлационни опасности:

„Но военни опасности по отношение на нас не виждам. Определен сюжет би повишил рисковете – да вземем за пример разширение на бойните дейности на юг от Одеса … От войната в Украйна ще получим съществени уроци. Може би в идната година ще се наложи преосмисляне на плана за рационализация на армията“.

Интервюто с Драгомир Заков можете да чуете в звуковия файл.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР