„Отегчена съм от силикон, изкуствени коси, тежък грим и дузина

...
„Отегчена съм от силикон, изкуствени коси, тежък грим и дузина
Коментари Харесай

Жени Калканджиева Гръмна: Омръзна Ми От Силиконки!

„Отегчена съм от силикон, изкуствени коси, тежък грим и дузина пластични интервенции при лицата в стилните среди. Време е да се завърнем към натуралната женска красота. Имам задача да потвърдя, че естествената хубост може още веднъж да бъде настояща.“ Това заяви  шефката на фешън организация „Визаж“ Жени Калканджиева по време на лъскаво празненство, което тя спретна в столичен първокласен клуб.

Повод за събитието бе показване на годишния календар на компанията, изработен съзнателно със фотоси от аналогов фотоапарат. Такава техника безусловно е отживялост в цифровите времена през днешния ден. Кадрите преднамерено са черно-бели, с ретро лъчение, лишени от обработка с фотошоп, без тежък грим върху лицата на моделите. Автор на фотосите е Костадин Кръстев-Коко, а пред него театралничат одобрени имена като Ирена Милянкова, Мария Митева, Куини Алис Николова, Анастасия Димитрова, Елисавета Стоянова, Соня Гиса.

Мис България 1995 Евгения Калканджиева е на мнение, че смелата и рискована концепция „без грим и превземки “ ще бъде обръщение към всички в гилдията да спрат с изкуствено докараната визия, която на моменти даже граничи с замяна на действителната идентичност.

„Никога не съм била съперник на пластичните интервенции. В последна сметка, в случай че не се харесваш, както природата те е основала – отиваш и се коригираш. Но напоследък нещата излязоха от надзор, загуби се мярката. Никаква хармония, никакво въображение. Отправям съвет и към пластичните хирурзи. Моля ви, бъдете художници. Не правете девойките за посмешище“, сподели Калканджиева пред „България днес“ в типичния си язвителен жанр.

Тя е безапелационна, че във „Визаж“ подчертават върху образованието, положителните обноски и маниери в обществото, здравословния метод на живот.

„Не обичам да виждам модели, които пият или пушат. Освен това доста държа моите лица да учат, да имат мъдро отношение към събитията, да имат класно държание. Вътрешната хубост и интелектът са не по-малко секси от опаковката. Когато имат лекции и изпити, в никакъв случай не ги наемам с работа“, акцентира една от най-красивите ни миски за всички времена.
Източник: secret.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР