„Очакваме, ако някой иска подкрепа, да я потърси публично. До

...
„Очакваме, ако някой иска подкрепа, да я потърси публично. До
Коментари Харесай

Тома Биков: Ако Каримански няма безупречна репутация за шеф на БНБ, не може да е и председател на бюджетната комисия

„Очакваме, в случай че някой желае поддръжка, да я потърси обществено. До петък има доста време, с цел да решим какво да правим“, разяснява пред Българска национална телевизия Тома Биков от ГЕРБ тематиката за избор на нов шеф на Българската национална банка.

По думите му от ГЕРБ тестват ръководещото болшинство във връзка с тяхното чувство за честност.

„След като Асен Василев счита, че господин Каримански няма безупречна известност да оглави Българска народна банка, не може да бъде ръководител и на бюджетната комисия в Народното събрание. Ако те имат обединен стандарт за честност, би трябвало да одобряват нашето предложение Каримански да не бъде ръководител на бюджетната комисия. Ако те не го създадат, значи, че не се съмняват в репутацията му“, добави Тома Биков.

Той съобщи, че държавното управление не взема решение нито една от рецесиите, а провокира нови.

„Има намаляване на българската позиция във връзка с Република Северна Македония заради разнобой на импровизирано равнище. По всичко проличава, че Кирил Петков е поемал избрани задължения. Ние не сме видели през последните месеци македонската страна да е направила каквито и да било крачки във връзка с българските искания“, добави Тома Биков.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР