„На днешния ден СДС извоюва с чест и достойнство края

...
„На днешния ден СДС извоюва с чест и достойнство края
Коментари Харесай

На днешния ден СДС извоюва с чест и достойнство края на нищетата и хаоса 


„На днешния ден Съюз на демократичните сили извоюва с чест и достолепие края на нищетата и хаоса.“ Това сподели пред общинския ръководител, районните ръководители, членове и симпатизанти на СДС-Варна регионалният водач доктор Янко Станев.

За поредна година сините се събраха пред камъка в региона на кв. „Виница“, който е знак на извоюваната победа на 4 февруари 1997 година над ръководството на Българска социалистическа партия и краят на „Виденовата зима“, която докара до всеобщи митинги.

Верни на традицията си, варненските седесари уважиха годишнината от 4 февруари – паметна дата за българската народна власт и за СДС-Варна, чиито членове и последователи не отстъпиха от барикадите през зимата на 1996-1997 година

В началото на февруари 1997 година страната е изправена пред нациионална злополука: вихри се хиперинфлация, за по-малко от два месеца цената на един щатски $ от 350 доближава до 3000 лв.. Унищожени са спестяванията на голямото болшинство от българите, стопанската система е в колапс, само че са стопени задълженията на така наречен кредитни милионери, на които страната обилно е раздавала пари, без да имат желание да ги връщат.

Днес пред паметния знак варненските седесари за следващ път обявиха своята решителност да изтрият Българска социалистическа партия, намърдала се във властта още веднъж. Причина за влизането през задния вход на комунистите във властта, бе добре изигран сюжет от партии и персони, представяйки себе си като „алтернатива“, и създавайки най-безпринципната коалиция в модерната ни история.

България още веднъж е изправена пред няколко рецесии, породени от пандемичната конюнктура, инфлацията, цените на горива и електричество, които доведоха до още една – всеобщ банкрут на бизнесите в страната, а занапред ще станем очевидци на внезапно обедняване на народа.

„От 1997 година насам е изтекло и доста, и малко време. Но оценката за времето е през знанията и погледа на хората, които го живеят това време. В чисто исторически проект можем да кажем, че изтеклото време не е толкоз доста, само че в човешкия проект това, което ни е дала и завещала историята и това, което би трябвало да си вземем като поука, можем да кажем, че времето, което е изтекло е прекомерно доста. Трябва да живеем с уроците, които ни е дало това време, да градим една България, в която почтено да живее народът ѝ.“ Това сподели пред паметния знак доцент доктор инж. Медиха Хамза, областен ръководител на структурата на СДС-Варна в регион „Аспарухово“ и два пъти претендент за народен представител от СДС-Варна.

Тя приключи с това, че България е на път да стигне отново до същата рецесия, която ще направи още веднъж наложителна „промяна на Промяната“, осведоми dnesplus.bg
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР