„Манчестър Сити“ е най-скъпият отбор във футбола. Това показа проучване

...
„Манчестър Сити“ е най-скъпият отбор във футбола. Това показа проучване
Коментари Харесай

„Сити“ с най-скъпия отбор във футбола

„Манчестър Сити“ е най-скъпият тим във футбола. Това сподели изследване на футболната обсерватория CIES, което обгръща всички тимове в най-големите шампионати – Англия, Германия, Испания, Франция и Италия.

Клубът на шейх Мансур, воден от Пеп Гуардиола, е похарчил 878 млн. евро, с цел да разполага с актуалните играчи. „Гражданите“ водят с цели 73 млн. пред втория в класирането по разход за състезатели. Там е ПСЖ. Френският отбор е пръснал 805 млн. за актуалните футболисти. След тях е различен клуб от Англия – „Манчестър Юнайтед“. „Червените дяволи“ са похарчили 747 млн. евро, с цел да бъде събран тим, който не може да победи „ Нюкасъл “ (0:1).

Икономическата логичност допуска, че идващият победител в Шампионската лига ще е някой от посочените три отбора. Въпреки това, въпреки парите да са значими, други фактори могат да повлияят на хода на събитията в най-комерсиалния шампионат.

В челната десетка попадат „Барселона (725 млн.), „Челси“ (592), „Реал“ (497), „Ливърпул“ (461), „Ювентус“ (448), „Арсенал“ (403) и … „Евертън“ (365).

Средните суми, вложени от тимовете варират сред 97 млн. евро за френската Лига 1 до рекордните 291 млн. в британската Висша лига.

Снимка: Twitter
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР