„Донякъде съм доволен, че днес не успяхме да гласуваме връщането

...
„Донякъде съм доволен, че днес не успяхме да гласуваме връщането
Коментари Харесай

Депутат на ГЕРБ ги унищожи: Като загубите изборите с машинен вот, какво ще е оправданието?!

„Донякъде съм удовлетворен, че през днешния ден не успяхме да гласуваме връщането на хартиените бюлетини за гласуване… Много желая да ги видя, когато изгубят изборите, какво друго опрощение ще си измислят.

п.с. Помислете занапред, сътрудници.“

Това написа във Facebook депутатът от ГЕРБ Александър Ненков, откакто предлагането за промени в Изборния кодекс и връщане на хартиените бюлетини не бе прегледано от Народното събрание. Идеята гласоподавателят да избира по какъв начин да гласоподава – с машина или с хартия, е на Българска социалистическа партия, само че е подкрепена и от ГЕРБ. В момента кодексът планува да се гласоподава единствено с машина.

В дебатите от партията на Бойко Борисов обявиха, че могат да печелят и при чисто машинно гласоподаване и приведоха като образец частичния избор в Нова Загора, извоюван от тях.

С гласовете на „Продължаваме промяната“, „Има подобен народ“, „Демократична България“, „Възраждане“, петима от нечленуващите в парламентарни групи депутати и двама от Българска социалистическа партия Народното събрание отхвърли предложенията за удължение на работния си ден, с цел да има опция Изборният кодекс да бъде прегледан.

Предложения за удължение на времето, тъй че да бъдат гласувани и измененията в Изборния кодекс с връщането на хартиените бюлетини, направиха и от ГЕРБ, и от Българска социалистическа партия. И двете бяха отхвърлени надлежно със 119 гласа „против“, „въздържал се“ против 112 „за“ и 119 гласа „против“, ‘въздържал се“ против 111 „за“.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР