„Честит празник на Независима България – голямо, национално и държавно

...
„Честит празник на Независима България – голямо, национално и държавно
Коментари Харесай

Корнелия Нинова в Аврен: Нека всички се обединим и като българи да защитим своите сънародници тракийци

„Честит празник на Независима България – огромно, национално и държавно достижение, което би трябвало да браним всеки ден и през днешния ден. Скъпи тракийци, пристигнали на този ден, тук, от целия свят, апелирам, приемете нашето почитание за това, че почитате героизма и паметта на предците си, починали тук.  Поздравявам ви, че тачите традициите и ги препредавате на деца и внуци. Над вашите фамилии тежи една несправедливост“. Това сподели ръководителят на Народно събрание на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на Националния тракийски женски събор-поклонение в с. Аврен, който се организира под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия.
 6v4a0199  6v4a0418  6v4a0645  6v4a0844
Тя добави, че  има вяра, че всички институции ще се обединят в напъните да получат тракийските българи компенсации за претърпените загуби.

„Миналата седмица внесохме закон в Народното събрание за правото на тракийците от Беломорска Тракия да предявяват своите претенции безсрочно. Нека всички политици да се обединим за това и като българи да защитим своите сънародници. Знам, че където и да сте по света, носите България в сърцето си. Днес е огромен ден за всички българи. Да ни е цветущ празникът на Независимостта“, сподели още Корнелия Нинова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР