„Буди безпокойство, че към настоящия момент подходът за програмното бюджетиране

...
„Буди безпокойство, че към настоящия момент подходът за програмното бюджетиране
Коментари Харесай

Йорданова: Подходът за бюджетирането в съдебната власт не е ефективен

„Буди безпокойствие, че към сегашния миг методът за програмното бюджетиране в правосъдната власт не е въведен дейно, както сме поели задължения. Предвидените бюджетни средства няма да препятстват за осъществяване на главните им функции“, съобщи правосъдният министър Надежда Йорданова в коридорите на Народното събрание във връзка със средствата за правосъдната власт за 2022 година

„Става въпрос за това по какъв начин нашите общи пари от нашите налози се разходват обществено, транспарантно и дейно. Както говорихме през вчерашния ден България отделя най-голям % от Брутният вътрешен продукт за бранш „Правосъдие“. Съответно виждаме, че нито имаме резултати от битката с корупцията на високите етажи, нито имаме чувство за правдивост в обществото. Освен това вчерашните резултати от социологическите изследвания демонстрират какво е доверието. Дебатът по отношение на успеваемостта на средствата, по какъв начин се харчат средствата на прокуратурата би трябвало да бъде воден и аз го подкрепям“, сподели още тя.

Правосъдният министър попита: „Кое обуславя разноските за почивни бази и образования на прокуратурата да са два пъти повече от тези на съдилищата“.

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР