„Бързането е изцяло неподходящо и издава някакъв тип изнервеност и

...
„Бързането е изцяло неподходящо и издава някакъв тип изнервеност и
Коментари Харесай

Димитър Гочев: Дипломатите трябва да имат надпартийна политическа подкрепа по казуса с РСМ

Бързането е напълно неуместно и издава някакъв вид изнервеност и демагогско говорене“, съобщи пред БНР депутатът от Политическа партия Димитър Гочев по отношение на така наречен френско предложение по проблема със Северна Македония и разглеждането му от Народното събрание. Гочев е член на Комисията по предварителна защита и противопоставяне на корупцията, член на Комисията по конституционни и правни въпроси.

Димитър Гочев не вижда „ за какво има такова предпочитание за бързане „, което по думите му от няколко дни се тиражира както в медиите, по този начин и от политици.

Преди идното съвещание на Комисията по външна политика в Народното събрание Димитър Гочев разяснява:

„Първо би трябвало да се срещнем с документа и едвам тогава да обсъдим. Става дума за извънредно комплициран развой и взаимно обвързани оферти и документи, които са доста и са комплицирани. Става дума за диалози, които не престават доста години, за много комплицирана рамка , която изисква равнище на професионално схващане по тези въпроси.“

„Оценката, че това е най-хубавото предложение, което България е получавала, даже не е преценка на Румен Радев. Това е преценка на дипломатическата общественост от хора , работили професионално по този въпрос в последните доста години. Това му изявление дава отговор на оценката на професионалната общност“, посочи Гочев.

За него най-важното е „да се даде позиция, която идва от Народното  събрание“ и българските дипломати „да усещат мощна политическа поддръжка, която да бъде надпартийна „.

Цялото изявление слушайте в звуковия файл.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР