„100 дни управление, 100 кризи и 100 стъпки към промяна.

...
„100 дни управление, 100 кризи и 100 стъпки към промяна.
Коментари Харесай

НАГЛОСТ! От „Промяната“ удариха ограничителя – искат още време, за да продължат злодействата си

„100 дни ръководство, 100 рецесии и 100 стъпки към смяна. Тя изисква време, което имаме вяра, че мъдрото българско общество ще ни даде“. Това съобщи в декларация от името на ПГ на „Продължаваме промяната“ депутатът Цветелина Заркин.

„Какво направихме? Защитихме българските семейства от безценен ток. Показахме за първи път от 12 години, че България може да бъде водач в процеса по разширение на ЕС“, съобщи депутатката. Според нея измежду триумфите им е и закриването на първо четене на спецправосъдието, което било „бухалка против българските граждани“.

„Въпреки гневните рецензии на опозицията приехме бюджет, който вади България от олигархичното тресавище, в което е натикана!“, акцентира тя. Сред триумфите им още били приемането на бежанци от Украйна и справяне с ковид. „Ние разчитаме на българските жители, че всеки от нас носи смяна и ще бъде част от нея“, сподели в умозаключение тя. Заркин продължи с неуместните си изказвания и тези, до момента в който обясняваше, че е модифициран Планът за възобновяване и резистентност, който тя дефинира като недобър и ГЕРБ не посмял да показа пред Европейска комисия.

Декларацията стана мотив от опозицията да насочат редица рецензии към казаното. Първа от ГЕРБ-СДС думата взе Николина Ангелкова, която репликира Заркин, че проекта към този момент година се бави и бе върнат още веднъж за преразглеждане.

Христо Гаджев от ПГ на ГЕРБ-СДС да вземем за пример настоя да разберем какво си е приказвал през вчерашния ден министър председателят Кирил Петков с македонските водачи.

Теменужка Петкова също се включи в дебата, наричайки „лъжи“ думите на Заркин във връзка с интерконектора. Тя уточни, че планът за интерконекторът е станал вероятен с помощта на държавното управление на ГЕРБ, я ръководещите са се провалили с гръм и тропот във връзка с довършването му. Бившият енергиен министър прикани Политическа партия да спрат да се срещнат с документите за интерконектора с Гърция и да спрат да повтарят, че не е издигнат 12 години, при изискване, че довеждащите до Гърция тръби са приключени през последните 2 години.

„Лъжи, не неистини – декларация е! Парламентарните групи не се обаждайте от място. Не е редно да си вършим реплики към заявления. Не е правилно да си вършим мнения под формата на процедури“, съобщи ръководителят на Народно събрание Никола Минчев.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР