“Вярвам, че Европа ще демонстрира своята сила и единство, защото

...
“Вярвам, че Европа ще демонстрира своята сила и единство, защото
Коментари Харесай

Кирил Петков: Вярвам, че Европа ще демонстрира сила и единство

“Вярвам, че Европа ще показва своята мощ и единение, тъй като единствено дружно можем да се оправим с провокациите и да излезем от тях още по-сплотени”. Това написа във Facebook страницата на Министерския съвет министър председателят Кирил Петков във връзка 9 май – празник на Обединена Европа.

“Днес, за жалост, в Европа още веднъж се води ужасяваща война. Загиват хора, разрушени са милиони ориси, десетки градове и села са превърнати в руини. Тези трагични събития ясно ни демонстрират, че човешкият живот, единството, мирът и обединяването са най-големите полезности и ние би трябвало с всички сили да ги пазим и отстояваме”, написа още Петков.

Българският министър председател е на работно посещаване в Съединени американски щати. В понеделник и вторник той ще е във Вашингтон по покана на ръководителя на Мюнхенската конференция по сигурността Кристф Хойсген и ще взе участие в лидерска среща на най-високо равнище.

Посещението е и част от проекта на държавното управление за координирано решение на проблемите с газа и инфлацията посредством по-тясно взаимоотношение с интернационалните ни сътрудници.

В рамките на визитата си във Вашингтон министър-председателят Кирил Петков също ще организира диалози с високопоставени представители на държавното управление на Съединени американски щати и с президента на Световната банка Дейвид Малпас, с цел да утвърди тясното партньорство на България със Съединени американски щати и интернационалната общественост.

Във фокуса на диалозите ще бъдат ограниченията за енергийна самостоятелност и сигурност на България след едностранното преустановяване на доставките на газ от “Газпром”.

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР