“Светът на турското кино е изграден върху алкохол и наркотици.”

...
“Светът на турското кино е изграден върху алкохол и наркотици.”
Коментари Харесай

Алкохол и наркотици в света на турското кино

“Светът на турското кино е построен върху алкохол и опиати.” Рядко една персона, изключително креативна, би направила такова намерено самопризнание на публичен спор по отношение на зависимостите и други проблеми, свързани с тях. Точно това обаче съобщи актрисата Асуман Дабак, която знае това не от клюки, а от свои персонални наблюдения.

От 1996 година тя се е снимала в 24 кино лентата и сериали и е извънредно известна в родната си Турция. Асуман имаше смелостта да назове най-сериозните проблеми на средата, в която работи. “Всеки е опитвал и аз се опитвала, с убеждението, че нищо изключително няма да ни се случи. Така си споделяме и не виждаме по какъв начин стигаме до ръба на бездната. Колко човешки нещастия остават зад кулисите. Следователно, неотдавнашната история за арестуването на известния артист Аднан Кок и братята му в приемането на пратка с дрога е единствено зърно на едно огромно нещастие”, сподели актрисата.

Първият всеобщ арест бе през 2013-а


За проблеми с опиатите измежду хора от турския шоу бизнес се приказва от години. Първият всеобщ арест на известни турски артисти, познати и на българската аудитория от присъединяване си в сериали бе през 2013 година. Тогава в границите на акция на локалната полиция бяха закопчани общо 55 души. След тях бяха известни артисти като Кенан Имирзалъолу, Мурат Йълдъръм и тогавашната му брачна половинка Бурчин Терзиоглу, Енгин Алтан, Нехир Ердоган, Илкер Аксум и други. Известните арестанти бяха упрекнати в приложимост на опиати и “предоставяне тук-там за приложимост на опиати ”.

Според турските управляващи те са търсили опиати с кодирани думи, а търговците са ги доставяли на мечтаните адреси. Операцията бе задействана 8 месеца преди този момент, когато полицията почнала да следи група дилари, настоящи в истанбулския региона на “Бешикташ ” и в квартал “Саръйер ”.

Равносметката от координираната акция на турската полиция бе 20 кг канабис и 500 грама хероин. Тогава се говореше, че арестите били наложени от държавното управление на Ердоган, защото тъкмо тези артисти били всред създателите, излезли на улицата и взели участие в митингите в парка “Гези ” в Истанбул.

След разпит в полицията звездите бяха изправени пред прокурора и доста от арестуваните признаха, че са употребявали опиати, в резултат на изтощителният график на снимачната площадка. След това актьорите бяха освободени с изискването, че казусът им ще бъде прегледан по-нататък, само че това по този начин и не се случи.

От взаимозависимост страдаше Джанер Куртаран

 Джанер Куртаран Джанер Куртаран
От тежка взаимозависимост към кокаина страдаше артистът Джанер Куртаран. Злоупотребата с опиатите стана причина да бъде отхвърлен от екипа на „ Листопад ”, в чиито първи епизоди изпълняваше ролята на Шевкет. Джанер беше заставен да влезе в клиниката, откакто бе арестуван за владеене на опиати. Полицаи го видели да хвърля нещо на земята рано една заран в Бейоглу и разкрили на мястото бяло пликче с опиати. Престоят му в центъра за алкохолици и наркомани не мина без проблеми. Той даже избяга оттова, само че сътрудници го убедили да се върне и да продължи лекуването.

След следващо лекуване в клиника за наркомани Джанер получи покана да се снима, само че единствено в третия епизод на сериала “Любов и наказание”, където трябвало да изиграе Мехмет, погрешния избраник на Ясемин, с чиято невярност стартира завръзката в историята. След фотосите режисьорът му предложи да влезе в непрекъснатия екип, а ролята му да продължи и да се развие.

В спекулация с опиати преди време се забъркаха и обичаните артисти Гизем Караджа и с Чаатай Улусой. Нежната красавица, която открадна сърцата на феновете с „ Опасна хубост ” и „ Пътят на Емир ”, тотално плю на имиджа си на ангел. Турците погледнаха благосклонно на аферата й с Чаатай Улусой, само че по-късно трябваше да видят по какъв начин любимците им дават отговор пред съда за владение и разпространяване на опиати.

Гизем Караджа избегна ефикасната петнадесетгодишна присъда като разказа случая като младежка неточност и „ единствено цигара марихуана ”. Това обаче настрои сериозна част от публиката против нея.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР