“Откакто съобщихме за изчезването на българския алпинист Боян Петров, получихме

...
“Откакто съобщихме за изчезването на българския алпинист Боян Петров, получихме
Коментари Харесай

Унгарец пусна снимка с палатката на Боян Петров

“Откакто съобщихме за изгубването на българския планинар Боян Петров, получихме доста известия с въпроса има ли развиване на обстановката. Те са от най-различни страни. За наше страдание до този миг нямаме никаква нова информация” – това оповестяват на формалната си страница във фейсбук организаторита на експедицията Калифа Хималаи 2018, от която е част и Петров. Именно от Калифа оповестиха, че от няколко дни алпинистът е в неопределеност.
 Унгарецът Давид Клейн и Боян Петров  Боян Петров, палатка
В поста си във фейсбук уредниците напомнят, че на 29 април Боян Петров е тръгнал пред главната група към върха Шиша Пангма. Времето внезапно се влошило и доста от членовете на експедицията се върнали в базовия лагер, само че Петров за момента го няма там. Според информацията на унгарския планинар Давид Клейн, част от оборудването на Боян Петров, в това число и палатката му, са открити в подножието е на върха. Клейн, който имаше пропуснато повикване от сателитния телефон на Петров дава обещание, че продължава да следи обстановката и незабавно, щом има нещо ново, ще извести всички.

В същото време унгарецът пусна фотоси от самата експедиция, на която се вижда неговата палатка и тази на българина една до друга (явно фрагментът е от началото на прехода за подчинение на върха). На втори фотос двамата са снимани един до различен, евентуално преди да тръгнат да изкачват планината.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР