“От 2002 г. до днес партиите са получили близо половин

...
“От 2002 г. до днес партиите са получили близо половин
Коментари Харесай

Слави Трифонов цитира “Труд”: Страната с най-бедното население в ЕС има най-богатите партии

“От 2002 година до през днешния ден партиите са получили близо половин милиард лв. държавни дотации! Половин милиард!
Единствената страна в Европейски Съюз, която има по-висока държавна дотация за партиите от България е много по-богатата Финландия. Ние сме на второ място с 11 лв. на получен глас за партиите, като болшинството от страните в съюза са със дотации под 1 евро на глас.” Това написа Слави Трифонов във фейсбук, като акцентира, че цитира материал на в. “Труд” .

Ето и целия му пост:

От 5 дни тук, на моята страница, пущам едни филмчета, които са изцяло красноречиви за политическата клика, която имаме. И по тази причина тия дни нямах желание да пиша, каквото и да е било във връзка на тази клика. Но през днешния ден не мога да се сдържа. Още повече, че към този момент записахме предаването за довечера и няма по какъв начин да разясня това, което прочетох преди малко в „ Труд “. След малко в предаването може да гледате телевизионния ни опит с Криско „ Гле‘й по какъв начин са пра‘и “, само че в действителност аз доскоро прочетох „ по какъв начин са пра‘ят “ половин милиард лв. от държавни дотации. От 2002 година до през днешния ден партиите са получили близо половин милиард лв. държавни дотации! Половин милиард!
Единствената страна в Европейски Съюз, която има по-висока държавна дотация за партиите от България е много по-богатата Финландия. Ние сме на второ място с 11 лв. на получен глас за партиите, като болшинството от страните в съюза са със дотации под 1 евро на глас.
Всъщност, какво излиза? Страната с най-бедното население в Европейски Съюз има най-богатите партии, откъм дотации! Ето за какво, в този момент като назовавам висшите партийни функционери „ хрантутници “ – това не е засегнатост, а е реалност. Според тълковния речник на българския език „ изхранвам “ значи да храниш, да издържаш този, който не заслужава или от който няма никаква изгода.
От 2009 година голямата част от българския народ хрантути една шепа хора от партиите приблизително с по 43 млн. лв. на година! Казвам от 2009 година, тъй като тогава дотацията от 4,40 лв. на глас внезапно скача на 12 лв. на глас.
На всичкото от горната страна, по публични доклади на самите партии, те не могат да изразходят получените дотации и ги държат, забележете – на депозит! За 2017 година единствено от държавните дотации ГЕРБ е икономисала 3 197 000 лева и има към днешна дата 17 млн. лева на депозит! За същата година Българска социалистическа партия е икономисала 797 000 лева от дотацията си и държи 4 млн. лева на депозит и 650 000 лева в кеш! Дори дребната роднинско-аптекарска групичка от „ Воля “ е икономисала 1 237 000 лв. от дотацията си за 2017 година!
Това, че партиите пестят толкоз пари от дотациите е още едно блестящо доказателство какъв брой голословно раздута е държавната субсидия за тях. Абе, партиите да не са семейство, че да държат пари за черни дни на влог, при положение, че някой се разболее?!
Отделен въпрос е по какъв начин пък партиите употребяват парите от дотациите за противен политически пи ар – примерно вървят и подаряват печки и хладилници на угнетени и изстрадали българи. А в действителност си купуват подправено достойнство, тъй като парите за тези печки и хладилници са пристигнали от същите тези угнетени и изстрадали българи.
Госпожи и господа български политици, и де факто, и де юре – вие сте чиновници на българския народ. И вашият шеф – българският народ, на законно извършен референдум ясно изрази волята си, че не желае да ви дава тези пари. Но все пак, вие най-нагло и безсрамно, всички дружно, в цялостно единодушие, отказвате да послушате своя шеф – да си намалите дотациите и да се съобразите с българския народ. И какво се случва, когато не се съобразиш и не послушаш работодателя си? Разбира се – биваш уволнен! Така че, госпожи и господа български политици, без значение от фантазиите и желанията ви – вие ще бъдете уволнени! Не се съмнявайте в това!

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР