“Лошите” клетки на имунната система всъщност са нейното “тайно оръжие”,

...
“Лошите” клетки на имунната система всъщност са нейното “тайно оръжие”,
Коментари Харесай

“Лошите” клетки на имунната система се оказаха нейното “тайно й оръжие”

“Лошите” кафези на имунната система в действителност са нейното “тайно оръжие”, заяви “Сайънс дейли”, като се базира на австралийско проучване. Специалисти от Института за медицински проучвания “Гарван” в Сидни разкриха по какъв начин популация от “лоши” антитела в имунната система, които са склонни да вредят на тялото, могат да обезпечат отбрана против “коварни нашественици” като вируса ХИВ да вземем за пример, съобщи.

“Лошата” си известност въпросните антитела дължат на обстоятелството, че реагират против личните тъкани на тялото и провокират автоимунни заболявания. Поради тази причина преди се е считало, че те са “захвърлени” от имунната система или са станали неактивни в дълготраен проект.

Австралийските учени обаче са показали за първи път, че “лошите” антитела минават през бърз развой на смяна и се задействат, когато тялото би трябвало да се бори със опасност, с която другите антитела в имунната система не могат да се оправят. В резултат на това “лошите” антитела се трансформират в мощни оръжия против заболявания и в частност против такива, които се изплъзват от имунната система.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР