“iMac Pro е първият компютър на компанията с процесор от

...
“iMac Pro е първият компютър на компанията с процесор от
Коментари Харесай

iMac Pro се базира на новия процесор T2

“iMac Pro е първият компютър на компанията с процесор от второто потомство на семейството Т” – сподели Кабел Сасър (Cabel Sasser), създател на студиото Panic Inc., занимаващ се с създаването на приложения за iOS и macOS.

Новият чип е доста усъвършенствана версия на предходния процесор Т1 и включва редица нови параметри и благоприятни условия. Сасър сподели:

“Новият чип, който Apple ще употребява в iMac Pro извършва няколко значими функционалности едновременно. Той сплотява в себе си всички параметри за контрола на ръководството на системата (SMC), дава отговор за работата на флаш дисковете, обработва изображенията на камерата FaceTime и разполага с хардуерна поддръжка на криптирането на данните”

Последната функционалност значи, че новият процесор има самостоятелен сегмент за предпазване на криптиращите ключове, които в никакъв случай не напущат рамките на устройството. Това е напълно разумно, тъй като цената на iMac Pro е прекомерно солидна даже и за базовата настройка и се допуска, че с този компютър ще работят хора, загрижени за своята осведомителна сигурност.

Използването на процесора Т2 изключва несанкционирания достъп до компютъра посредством потребление на външни принадлежности и съставни елементи, като да вземем за пример външен хард или флаш диск. Освен това, новата версия на macOS за iMac Pro поддържа режима “Защитен старт”, при който се зареждат само новия и безвреден програмен продукт.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР