– Венета, преди време дебютира успешно с първата си модна

...
– Венета, преди време дебютира успешно с първата си модна
Коментари Харесай

Венета Харизанова: Обожавам да ме подценяват

– Венета, преди време дебютира сполучливо с първата си фешън сбирка, само че продължаваш да имаш задължения и като модел и актриса. В момента над какво работиш?
– Сега приготвям лична линия козметика, която желая да пусна до два месеца на пазара. Също по този начин сега диря помещение, с цел да открия своя клиника по холистична медицина.
 венета харизанова  Венета Харизанова  Венета Харизанова  Венета Харизанова  венета харизанова  венета харизанова
– Наричат те българската Моника Белучи. Усещала ли си предрешение като към всяка манекенка, която се снима и в киното?
– Обожавам хората да ме подценяват – това е най-хубавото, което могат да създадат за мен! (Смее се). Никога не би трябвало да подценяваш събеседника си! Да смяташ, че някой е обикновен, некултурен човек и в това време да се окаже, че тъкмо тези, които имат високи искания за себе си, се оказват със приключен единствено 11 клас и толкоз. Относно актьорското майсторство споделят, че без да си го учил – няма по какъв начин да стане, само че доста от най-хубавите артисти в международен мащаб не са приключили такава компетентност и белким това ги прави неприятни артисти? Това е гений или го имаш, или го нямаш! Има случаи, в които моделки стават за актриси и противоположното, тъй като и в двата случая би трябвало да играеш пред камерата, то и в живота би трябвало да играеш…

– Била си персонален помощник на Джон Траволта и Робърт де Ниро…
– С прелестни усещания съм и от двамата, макар че Траволта е малко по-тежък темперамент. Имах построено мнение, което затвърдих и в Щатите – че огромните имена като тях са в действителност доста семпли хора. Те не показват, не парадират със своя статус и величие. Не страдат от надутост, каквато я има всеобщо в България. Тук всеки втори е звезда, което за мен е повече от тъпо. Де Ниро е най-уникалният и обикновен човек. Един образец – той яде по 7 салати табуле дневно – без искания, до момента в който Траволта държеше храната му да е топла, а тя стоеше 2 часа извън и след това той споделяше, че няма да я яде и трябваше 10 индивида да се разкарват напред-назад, до момента в който му донесат топла храна.

– На Траволта и Де Ниро какво им хареса най-вече в България и задаваха ли ти въпроси за страната ни?
– На всички непознати звезди тук най-вече им харесва природата и споделят, че такава страна с такава природа не са виждали. Иначе въпросът, който ми зададоха всички поотделно и на който не можах да отговоря е: за какво всички български мъже наподобяват еднообразно – с бръснати глави, типаж мачо и с огромни бради? Де Ниро първи ме попита, след няколко дни същото ме попита и Траволта, а и Силвестър Сталоун ми зададе подобен въпрос.

– А не се ли впечатлиха от модифицираните девойки у нас?
– Надали ще се впечатлят от това, а тук това стартира да става някакво всеобщо изтрещяване. Един ден на подбив разгласих във фейсбук, че ще дам парична премия, в случай че видя жена без промяна в устните – просто това към този момент е някаква гротеска! Доста дълго време бях в Америка и там това към този момент излезе от мода и всички си махаха силикона – освен от устата, само че и от гърдите. Единствените, които си го оставяха бяха българки, рускини или румънки и даже те бяха почнали да го махат. Според мен ние вървим 10 години обратно като тренд и мода от тях. През ноември правихме каст за една реклама и трябваше да избираме девойки сред 18 и 25 години. Всички бяха със силиконов бюст, с филъри в устните и в скулите, а в действителност се търсеше супер семпло и натурално момиче, само че нямаше подобен типаж – значи летвата е паднала много ниско. Според мен това е проблем на родителите.

– Работила си като помощник и на Стивън Сегал. Изненадаха ли те обвиняванията по отношение на него за полов тормоз?
– Работих с него, само че устоях единствено 5-6 дни, като настрана от това се снимах и във кино лентата „ Черната далия “. За него се приказват доста неща. Както и за всяка известна персона, нали?! Дори и да е предложил на всички дами, както се твърди, само че в последна сметка има ли мъж, който да не предлага на всяка една хубава жена? Аз не познавам подобен, само че множеството просто минават метър, тъй като не са известни. Проблемът на по-известните господа като Сегал е, че той е някакво име и тъй като е име и това оказва се във всички медии. Много по-лесно и удачно е да осъдиш подобен човек, тъй като ще вземеш доста повече пари, тъй че това, че е упрекнат в полов тормоз, мен въобще не може да ме учуди.

– Към теб Сегал имал ли е такива апетити?
– Ха, питайте го него, аз мога да си измисля някоя история, както вършат множеството за реклама (Смее се). По мотив филмът, който Сегал снимаше у нас, имаше специфична вечеря, на която участваха куп известни персони, най-много Мис Българии, моделки… След това всичките се бяха оплакали, че той ги е свалял, само че това е обикновено, тъй като когато идваш и видиш един куп хубави дами на куп, кой мъж би издържал?! Аз си припомням случай, когато той извади една фотография на майка му, която е индианка – красива жена, въпреки и с доста особени черти и сподели – тук в България има подобен избор, толкоз хубави дами и всичките наподобяват на индианки! Каза, че желае да се ожени за всички, само че несъмнено в границите на шегата. Иначе и да е имало по-директни оферти от негова страна -няма да кажа. Според мен няма потребност да си правиш реклама на непознат тил.

– Сблъсквала ли си се с тъмните страни на моделската специалност, като алкохолът и опиатите да вземем за пример?
– Смея да настоявам изрично, че в никакъв случай през живота си не съм опитвала опиати, даже трева. Пропих алкохол на доста късна възраст и то единствено за година и половина, а в този момент на 8 март стават седем години, откогато не съм близвала глътка алкохол.

– Живяла си и работила в Италия. Какви ухажори са италианците и имала ли си връзка с някой мъж там?
– Никога не съм имала връзка с италианец, тъй като първо не одобрявам тъмни и ниски мъже. Второ те са извънредно нахални. Хубавото на италианеца е, че там един мъж те слага на фундамент – дамата може да е 100 кг, в случай че щеш и до момента в който у нас това е тежка покруса, то там те й споделят какъв брой е красива, прелестна и най-очарователната! Там се чувстваш просто, като най-прекрасната и мечтана жена на света и даже в един миг самото ти лъчение и самочувствие става по-друго. Когато през предходната година заведох майка си в Италия, тя ми сподели, че за първи път се усеща толкоз на място и е видяла по какъв начин те ухажват мъжете там, даже единствено с взор, че това и на нея й е харесало. Няма жена, на която да не й хареса. Различни са, манталитетът им е друг, хем се приближава до нашия, хем самите мъже са джентълмени – знаят по какъв начин да се държат, да приказват, по какъв начин да ти отворят врата и постоянно са с костюм и риза, а тук не желая и да коментирам…

– Участвала си в планове на Слави Трифонов. Забавляват ли те слуховете, че си имала връзка с него?
– Естествено, че са ме забавлявали, по какъв начин да не ме забавляват – медиите имат навика да те забъркват с който работиш. Това им е работата. Но, в това време е и доста неприятно … след това да се обясняваш… При Слави забавното е, че с която жена работи, или която му гостува, още на другия ден излиза, че има връзка с нея. Тоест, този човек би трябвало да има връзка с милиони, стотици, не знам какъв брой са минали през диванчето! (Смее се.) Той е неповторим, един-единствен, постоянно споделям, че е неповторим човек.

– Подкрепяш ли политическите упоритости на Слави?
– Още преди 10 години, в случай че не и повече, бях споделила на Слави, че в случай че направи партия – той ще е единственият човек, в чиято партия бих влезнала. Така че 100 % поддържам дейностите му. Познавам и екипа му и за мен неговите сценаристи са като мое семейство, като хора и персони просто са безпределно умни и занимателни и сплотени. Аз самата постоянно съм желала да се занимавам с политика, само че ще видим…Няма политик, влезнал в тази играта и излязъл неоцапан. Политиката е като вафла … влизаш, изяждат те и изхвърлят опаковката!

– Съпругът ти ревнува ли те?
– Никога! В началото на връзката ни аз бях ревностната, само че и доста млада. Имам избухлив манталитет, както и той, само че това минава във времето – каквото и да е чел, каквото и да са му казвали – в никакъв случай не го е приемал на съществено. Преди време непосредствен другар на брачна половинка ми отишъл при него в офиса и му споделил – тази тук на плаката ми е била на мен гадже, а той си бил поставил мой афиш на стената. Мъжът ми попитал – по кое време ти е била гадже? А другият – лятото, преди няколко месеца. Той го питал дали е сигурен в това, а приятелят му отново настоял – да, само че не се занимавай с нея, за нищо не става. И брачният партньор ми – ами, това е жена ми и тъкмо по това време ние с нея сме били еди-къде си… И по този мотив с мъжа ми се майтапим и той ми вика – щом непосредствен човек си разрешава да прави такива мнения, то какво остава за другите. Винаги, когато личността е известна, не приказвам съответно за себе си се носят митове.

– Каква е повода да отслабнеш, тъй като се изписаха какви ли не неща и кое от тях те нарани най-вече?
– Преди 4 години, когато ми сложиха неверна диагноза, ми споделиха, че ще пребивавам два месеца и по-късно лежах в болница, бях на системи и се храних единствено с ориз. Ти отслабваш, тъй като ядеш единствено това, а не че съм желала да слабея фрапантно. Като бях най-слаба тежах 57 кг, а в този момент съм 63 и никога не мисля, че съм слаба. Никога не съм имала анорексия, както се писа, само че най-вече ме нарани, като писаха, че загивам и ми измисляха всевъзможни типове заболявания. От това ме заболя, тъй като не ставаше въпрос единствено за мен и за моето благополучие, а засягаше щастието и живота на моите близки. Майка ми и татко ми бяха тотално изтощени от стрес – изживяха всичко доста тежко…

– А от кой момент датира твоят интерес към енерготерапията?
– След като имах здравословни проблеми изкарах курс по биоенерготерапия и се обърнах към йога и медитация. Бях болна година и половина и изобщо не знаех дали ще пребивавам, или не, като тогава не можех да мисля, нито за моделство, нито за филми. Единствено имаше значение на следващия ден, вдругиден и дали ще оживея и ще съумея да се възстановя. След хиляди премеждия до ден-днешен нямам точна диагноза. Като отключиш подобен проблем, това трансформира душeвността и метода ти на живот и мога да кажа, че индивидът отпреди 4 години, който бях няма нищо общо с този човек, който съм в този момент.

– Как те промени тестването?
– Започваш да цениш доста повече хората, дребните неща, живота и да си признателен, даже за това, че заран ставаш, че виждаш, че дишаш, че вървиш, че правиш 5 крачки. Харесват ти, даже камъчетата по улицата, на мен да вземем за пример внезапно архитектурата на София ми се видя внезапно доста красива! Започнах да вървя из планините, станах напълно различен човек, с разнообразни полезности в живота. И преди съм била доста усмихната и положителна, само че в този момент внезапно заобичах всички хора и даже като се срещна с някаква завист и негативизъм, постоянно извинявам тези хора по някакъв метод, поради предишното им, поради някаква болежка – прощавам им.

– На Деян Донков като на теб му бяха сложили неверна диагноза. Говорили ли сте си за това?
– Да, той ми описа за неговия случай, като при мен беше почти същото, само че по-тежко. Нашите светила в медицината в един миг ми споделиха – дотук сме! Тогава открих един човек, който съгласно мен заслужава огромно внимание. По съветската телевизия инцидентно видях филм за Ванга и Момера Пенчева, преди този момент не бях чувала за нея, само че след това я открих в Стара Загора и тя доста ми оказа помощ. Това е подобен феномен…

– Според теб у нас не употребяват ли известните персони, като отдушник за негативни страсти?
– Такъв е манталитетът у нас – да си измиеш ръцете с някой различен, да обвиниш различен за твоите неточности, вместо да се потрудиш самичък, да погледнеш на себе си на личния си живот, на метода си на мислене. Наскоро написах в един мой статус в обществена мрежа, че желая втори въжен превоз на Банско, като не съм споделила, че пазя едните или другите, само че по-късно се появиха над 300 коментара и за първи път си блокирах страницата и мненията. Тогава ми пишеха – ти си на хранилка, заплащат ти пари за постове…такава завист. Аз отговорих – значи нямам право, откакто съм социална персона, да давам мнение, по този начин ли?! Да мълча ли?!

Нашият посетител


Красивата Венета Харизанова е измежду най-успелите родни модели. Тя е получавала редица влиятелни задължения по света и у нас, а в Италия е била и ко-водеща в предаване на RAI 1. Завършила е „ Връзки с обществеността “ в Университета на Вашингтон, има магистратура по маркетинг и мениджмънт в УНСС. През 2011 година печели короната в националния конкурс „ Мисис България “, а година по-късно става трета на влиятелния международен конгрес „ Мисис Вселена 2012 “ в Ростов на Дон. Венета съумява да пребори конкуренцията на 1800 дами от целия свят и да стане победителка в състезанието „ Fashion tv Became a Star “ в Тел Авив. Освен като модел хубавицата реализира триумфи и като дизайнер.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР