– Сано, ти участваш в един от най-новите български филми,

...
– Сано, ти участваш в един от най-новите български филми,
Коментари Харесай

Александър Сано: Вярвам в любовта и затова ми се случва

– Сано, ти участваш в един от най-новите български филми, който към този момент е по кината – “Революция Х ”. Какво те сграбчи в ролята ти?
– Сценарият ми хареса, още когато го прочетох. За първи път играя толкоз мощно комедийна роля, даже беше малко на ръба на гротеската и се притеснявах да не съм предозирал нещата, само че май са се получили.
 александър сано  александър сано  александър сано  александър сано  александър сано
– Какви функции ти предстоят?
– Сега снимах в най-хубавият в последните години френски сериал – “Бюрото на легендите ”. В основната роля е Матийо Касовиц. Филмът е за френските секрети служби. Участвам в четвърти сезон с дребна роля на съветски хакер. В предния сезон на сериала игра Захари Бахаров. В Украйна, където бяха фотосите, се срещнах с Любомир Бакчев, който е един от двамата съществени оператори там. Той е отпътувал за Париж през 90-та година и е българин, който е постигнал нещо забележително за чужденец във Франция. Освен че е член на Френската Асоциация на операторите, той снима на високо равнище, преподава в университет и в действителност е супер готин вид. Също по този начин след 10 дни стартирам фотоси в един доста огромен интернационален план, който се приготвя към този момент съвсем три години, само че за него ще се разбере скоро. А през есента хората ще могат да гледат “Денят на бащата ”. Това е сериал, който снимахме със Захари (Бахаров-б.а.), Весела Бабинова и Глория Петкова.

– В “Революция Х ” си партнираш с Димитър Бербатов и Гери-Никол, които не са професионални артисти. Какви са усещанията?
– Изключително положителни са и двамата и несъмнено се оправиха на равнище. С Митко Бербатов имахме два,или три снимачни дни, той е ангажиран човек и оттогава не сме се срещали, само че с Гери ни потегли другарство и отвън фотосите сме се виждали един-два пъти. Тя доста ме изненада, тъй като чаках, че като човек, който не е от актьорската колегия и е звезда от дребна, ще има по-друг вид държание, само че тя се държа извънредно професионално. Още след първите 24 часа целият екип стартира доста да й симпатизира. Имаше една сцена, в която тя трябваше в пет часа сутринта да падне в студената вода, само че тя устоя, без да се оплаква. При Митко Бербатов ми направи усещане, че пристигна извънредно квалифициран и беше обмислил облика. Направи го по най-хубавия метод и стои доста съответно във кино лентата.

– Слуша ли щерка ви Ава?
– Дъщерята в този момент е във втори клас и не си разрешава пакости, тъй като съм й споделил, че в случай че ме извикат в учебно заведение за недоволство, ще си има проблеми в къщи… Не мога да си обясня, че има родители, които подвигат скандал на преподавател, като стане проблем и споделят – учителят е отговорен, а не се замислят, че възпитанието на личните им деца е тяхна персонална отговорност! Това е парадокс, аз заставам твърдо зад учителите.

– Какво мислиш за измененията в просветителната система?
– Дъщеря ни се прибра един път у дома и стартира да ми рецитира стихотворението “Татковина ”, само че усетих, че пропуща куплет. Ава ми сподели:- нищо не съм пропуснала! После видях в читанката, че на стихотворението е изрязан трети куплет, който е основополагащ за българщината (На уста ми сладка дума/ ще да бъде този ъгъл,/ дето Дунав, Вардар, Струма/ и Марица си текат! Бел. Ред.) В края на вечерта щерка ми към този момент знаеше цялостния вид и в края на годината два класа на годишното празненство рецитираха цялото стихотворение. Това е закононарушение съгласно мен – кой министър позволява това да се случва?!

– Освен артист, ти си и музикант. Над какви планове работиш и обсъждате ли нови хрумвания с “Братя Мангасариян ”?
– Монтираме видеоклипа към най-новото ми парче – “Дзен ”, което е фийчъринг с Антони Рикев (Wah Tony) и е част от саундтрака на “Революция Х ”. Ако всичко върви наред, ще излезе тези дни. Иначе с групата сега не обсъждаме нещо ново, тъй като сериалът, в който ми следва да се фотографирам, безусловно ще ми отнеме цялото време до октомври.

– Какво мислиш за настоящите шлагери сега – на Тита и дуета на Слави и Криско?
– След като ги има, значи всеки си има аудитория и аз няма да изпадна в ролята на някакъв чичка, дето ще изяснява “Ам‘чи то т‘ва музика ле и уе!? ”. Имаш позиция, кажи я елегантно – посредством изкуството си. Има някои неща, които не мога да схвана, само че това не значи, че би трябвало да ги отхвърлям, тъй като по същия метод реагираха някои хора и когато се появи “Братя Мангасариян ” преди 14 години – макар, че ние не си позволихме да имаме нито един вулгарен текст. Има надарени млади реализатори у нас, само че не е неприятно малко да си извърнат повече внимание. Говорих си скоро с един от тийн идолите, който се опита да ми изясни, че в случай че стартира с по-смислени текстове, ще загуби публика!

– Гледа ли “Евровизия ”?
– Не съм го гледал, имах прекалено много работа. Виждам, че има страшна дискусия, само че като цяло съм пъклен НЕ почитател на този конгрес, коства ми се извънредно никакъв. Фактът, че нито един международен шлагер не излиза от този фестивал, с изключение на първоначално – в годините на АББА – и оттогава нито една страна не си е изпратила топ реализатор. Защо от Англия не отиде някой, като Роби Уилямс да вземем за пример?! За мен “Златния Орфей ” беше на доста по-високо равнище.

– Какво те вълнува най-силно сега?
– Надявам се баш шефчетата, като Тръмп, Путин и корееца да не създадат някаква нелепост! С българските политици не съм осведомен какво вършат сега, само че чух за форума “Западни Балкани ”. Идеята е доста добра, нека нещо свястно да излезе, постоянно съм бил на мнение, че алианси и евросъюзи е добре да има, само че е хубаво и страните на Балканите да имаме съюз посред нас си и да се поддържаме.

– Какво би желал да научат от теб Ава и брат й Иво и какво обичате най-вече да вършиме дружно с дребната?
– Искам да са признателни хора – да знаят, че безусловно никой не им дължи нищо и всичко, което вършат да го реализиран като запретнат ръкави, седнат си на задника и работят. Но най-важното е да бъдат признателни, тъй като квотата от неблагодарници е от дълго време препълнена. Двамата с Ава обичаме да си седим у дома, даже нищо да не вършим, единствено да я гушна и да гледаме телевизия и ни е хубаво. Водя я на ресторант, на сладкарница, на излет в планината, на почивки – оценявам всяка една секунда, когато сме дружно. Иска ми се и с Иво да имам повече време, само че живота на 20- годишните е все по отвън дома. Това е.

– Все още ли се обръщаш към брачната половинка ти Нели Атанасова с “богиньо ”?
– Да, 10 години по-късно не преставам да й споделям по този начин. Късметлия съм, срещам се с доста читави и приятни хора, в това число дами – хубави, красиви дами, не съм кьорав, само че единствената, която титулувам по този начин, продължава да е брачната половинка ми.

– Преди да я срещнеш, вярваше ли, че можеш да се влюбиш толкоз мощно и ревнувате ли се?
– Вярвам в любовта и по тази причина ми се случва. Иначе не се ревнуваме и по този начин ни е екстра, за какво да се самоизяждаме…

– Ако си режисьор, каква роля би дал на Нели?
– Никаква, тъй като тя не понася да се демонстрира. Дори не знам по какъв начин я подхлъзнаха да изиграе брачна половинка на Куката (Мариан Вълев-б.а.) в “Под прикритие ”, само че несъмнено тъй като той е безапелационен, а и са другари. (Смее се.) Иначе, в този момент тя се занимава с интериорен дизайн и в действителност не обича да се снима, не обича да излиза даже и няма потребност от доста хора. Често й споделям на смешка, че е социопат, само че тя си е постигнала баланс и си е идеална – човек би трябвало да си гони салдото. С една нейна другарка скоро отвориха клуб, който е покрай ст. “Герена ”. Взеха безусловно една руина, само че с нейните умения тя съумя да направи заведение, което съгласно мен е едно от най-красивите неща, направени в столицата тази година. В предница е сладкарница, като тези в Лондон и Париж, а зад нея има огромна стая и място за празненство, където хората да се събират и си изкарват рождените дни да вземем за пример. Много прелестно място.

– Нели е от “златните девойки ” на Нешка Робева. Чувал ли си я в миналото да се оплаква от тежкия режим, на който ги е подлагала, както някои други нейни възпитанички?
– Шампион не се става единствено с благи приказки! Никога не съм чувал Нели да каже нещо срещу Нешка, тъкмо противоположното, постоянно приказва за нея с почитание и споделя, че й дължи доста.

– Имаш и арменска кръв, усеща ли се?
– Не знам дали се усеща, само че когато би трябвало да се договаря за обещано нещо, сътрудниците ми постоянно се майтапят – арменеца да отиде и да приказва! (Смее се.)

– Нели пък е на половина сръбкиня…
– Като всяка жена в нея има някакъв дебелоглав, не знам дали е сръбски, или чисто женски. Иначе за качествата на жена ми би трябвало една година да приказвам! В нея съм видял неща, които не съм видял в никоя друга жена в такава степен – толкоз внимателен и тънък човек. В същото време тя в никакъв случай не нахлува в персоналното ти пространство.

– Още едно дете?
-В момента – не, не ни е на дневен ред…

– В какво вярваш?
– Човек наложително би трябвало да има вяра, най-малкото в себе си. Вярата ти дава почва под краката, да можеш да стъпиш устойчиво, с цел да вървиш изправен напред. Наскоро, пътувахме с сътрудниците ми от постановката “Редки тъпанари ” и качихме един отец на автостоп, с цел да го закараме до Ябланица. Беше доста забавно, тъй като в колата пътувахме католик, православен, евреин и православен духовник. Поговорихме си за всевъзможни неща. Част от фамилията ми сме католици, тъй като корените ни са такива – баба ми е французо-италианка и аз съм кръстен в католическа катедрала, Йосиф Шамли е евреин, Явор Бахаров има турски корени, а Роберт Янакиев е православен, само че всички намираме общ език.

Нашият посетител
Александър Сано става прочут като “Среброто ” от известната група “Братя Мангасариян ”. Покрай ролята си в супер сполучливия сериал “Под прикритие ” той се снабдява и с прякора Косъма, а във кино лентата “Тилт ” също носи цветисто название Дъвката. За обичаната си жена Нели Атанасова, той обаче е просто Санди. Двамата се срещат като водещи и съвсем незабавно сред тях припламват искри. Нели и Сано са неразделни повече от 10 години, само че подписват брак едвам преди три. Двамата отглеждат дружно щерка им Ава, както и синът на Нели – Иво от връзката й с Иво Карамански. Сано признава, че любовта им е огромно ентусиазъм за него. В момента той е измежду най-ангажираните родни артисти и към този момент има триумфи отвън границите на страната ни – като ролята му в най-продавания италиански сериал по света – “Гомор ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР