– Даяна, определят те като безспорното откритие на този тв

...
– Даяна, определят те като безспорното откритие на този тв
Коментари Харесай

Даяна Ханджиева: В момента съм сама

– Даяна, дефинират те като безспорното изобретение на този тв сезон. Това плаши ли те?
– Защо да ме плаши? Радвам се, щастлива съм, че ме дефинират по този начин. Разбира се, усещам се виновна да оправдая високата оценка.
– Как завоюва ролята на Катерина?
– Явих се на кастинг, против мен седеше Мая Бежанска, тя ми подаваше репликите, беше доста блага, само че аз се спекох, тъй като въпреки всичко това е Мая Бежанска. Не мина по метода, по който чаках – забравих някои елементи от текста, не направих това, което си бях намислила. Казах си, че нямам късмет и след седмица отпътувах в Щатите на студентска бригада, както всяко лято, в град Кейп Код, Масачузетс. Исках да съм финансово самостоятелна от родителите си, да видя дали мога сама да се оправям с живота. Докато бях в Щатите, кастинг режисьорът няколко пъти ме попита дали, в случай че инцидентно ме изберат за сериала, бих се върнала. Казах, че ще се върна. В един миг ми се обади продуцентът и сподели до една седмица да съм се прибрала в България.

С доста от актьорите стават близки

– Помниш ли нощта преди първия снимачен ден?
– Нощта не, само че помня първото си появяване на снимачната площадка. Бях доста объркана, не знаех при кого да отида и какво да направя. Заведоха ме при Любомир Ковачев, който играе приятеля ми Румен в сериала. Имах възприятието, че все едно ме познава отпреди това, по този начин се държеше с мен. Започнахме незабавно да си приказваме като дългогодишни другари. Отпуснах се. Впоследствие и другите артисти ме позволиха покрай себе си, което ме успокои.
– Личи си, че харесваш героинята си Катерина. С какво ти е близка?
– В обособени моменти се държа безусловно по същия метод като нея. Понякога съм спестовна на страсти и усмивки, различен път, когато съм измежду близки или чувствам хората по-добре и се усещам по на място, мога да съм безспорната й противоположост – дива и шумна.
– С кои от актьорите си най-близка през днешния ден?
– Щастлива съм, че с доста от тях станахме близки и мога да им се обадя просто по този начин, да се забележим. Най-близка съм със Стефания Кочева, която играе Зорица. Към Ивана Папазова към момента се обръщам с „ мамо” като в сериала.
– Когато завършиха фотосите и се прибра в София, почувства ли празнина?
– Определено. След като година и половина графикът ми беше разчертан оптимално, знаех, че заран ставам, ходя на работа, където ще се видя с избрани хора, ще върша това, което обичам. Когато всичко завърши, ти липсва издигнатият досега метод на живот.

Избират я за дубльор на Селена Гомес

– На 18 години си имала рискови каскадьорски завършения със звездата Селена Гомес…
– Случи се в края на 2011 година, когато в България снимаха американската продукция Getaway. Попаднах инцидентно там. Явно съм отговаряла на визията на продуцентите и режисьорите за основната актриса и ме избраха да съм неин дубльор в рисковите подиуми. Интересното е, че първо избраха дубльорката, т.е. мен, преди самата актриса. Впоследствие се оказа, че ще е Селена Гомес. Тя пристигна в България, запознахме се с нея и с другия артист в основната роля – Итън Хоук. Много близки си станахме и с една холивудска звезда от по-старото потомство – Брус Пейн, който ми помагаше за кастинги. По-голямата част от действието се развива в един автомобил и каскадите бяха рискови маневри. Бях на пасажерското място, където трябваше да е актрисата, а шофираше умел каскадьор, американец. Минавахме през НДК, бутахме всевъзможни особено сложени реквизити и декори, слизахме по стълби. Беше доста рисково. Бях каскадьор преди да стана актриса. Явно съм тръгнала по стъпките на Яна Маринова (смее се).
– Театралната сцена притегля ли те?
– Хем ме притегля, хем не се усещам подготвена за нея, а и за сцената е нужно академично обучение.
– За твое утешение, доста от най-успешните холивудски артисти не са приключили театрални академии.
– Хората си мислят, че в никакъв случай не съм се занимавала с актьорско майсторство и съм кацнала отнякъде. Не е по този начин, не съм безусловно боса. Седем години преди „ Скъпи наследници” смених много школи по актьорско майсторство. Учих в МОНТФИЗ, в класа на Диян Мачев и Елена Кънева. Те възпламениха искрата в мен и по-късно продължих в „ Дефисто”, в „ Училище за таланти” на Даниел Ангелов. Малко ми е късно да влизам в НАТФИЗ, пък и сериалът ми е един голям преподавател.

Мариела Гемишева:
Срещаме все по-малко елегантни хора по улиците


Младите нямат опит в публично обличане и по тази причина би трябвало да се обръщат наложително към експерти, поучава стилната дизайнерка

– Г-жо Гемишева, стартират абитуриентските балове. Какви са стилните трендове тази година? Какво е настоящо като цветове, материи, аксесоари?
– Винаги предлагам цветове (никога черно) в разнообразни разновидности на коприната с форми и структури, подобаващи за съответното тяло, подчинени на темперамента на съответната младата дама. И една моя значима имитация към зрелостниците – защото нямат опит в така наречен публично обличане, дано се обръщат наложително към професионални фешън дизайнери и стилисти. Така ще избегнат всички глупости, с които се “забавляваме ” всяка година!
– Вие сте създател на доста тоалети за зрелостници. Кой обаче е тоалетът, който в никакъв случай няма да забравите – нещо ексцентрично и ексцентрично, което е трябвало да ушиете?
– Един от най-интересните абитуриентски тоалети, които направих с голямо наслаждение за млада дама, е много смела интерпретация на мъжки костюм в жанр „ денди “ в дамска версия, несъмнено. Но тук момичето знаеше какво желае. Естествено, съобразихме вярно и всички аксесоари, които нормално се подценяват. В този аутфит участваха с изключение на прекомерно ексцентрични обувки в бяло, по този начин висок черен цилиндър с искра. В този смисъл една рекомендация: дано се влага по-сериозно в долни дрехи и обувки. Комфортът на тялото извънредно доста зависи от тях.
– Кичозни тоалети с камъни и пайети, гърди и интимности на показ – към момента ли са шлагер измежду завършващите гимназия девойки?
– Просто са доста млади и си фантазират, че това ще ги направи забележими, а резулатът нормално е видимо безнадежден.
– Защо спортният метод на обличане навлиза от ден на ден в модата?
– Начинът и динамичността на актуалния градския (космополитен) живот постанова на първо място прагматизъм и функционалност, изключително в облеклото.
– Умеят ли да се обличат съвременно младежите през днешния ден?
– Може би малко по-добре от преди години. Днес изборът на облекло за тинейджъри е много по-голям, само че младежите се въздействат доста от заобикалящия ги свят и нормално наподобяват “униформени ”. Редки са случаите с друго, идивидуално, образно наличие. Просто не са разполагали с време да открият себе си.
– Приемат ли препоръките ви при избора на тоалет?
– Работя единствено за клиенти, които одобряват авторските ми оферти. На останалите предлагам други разновидности.
– Кое е по-важно – удобството или външният тип?
– В днешно време удобството. Поради тази причина срещаме все по-малко елегантни хора по улиците. Разбира се, комфортната ежедневна дреха също може да бъде елегантна и атрактивна, само че това го умеят прекомерно малко хора.
– Какъв е профилът на идеалния клиент – този, който има условия, или този, който дава цялостна независимост?
– Този, който познава себе си и знае какво желае. За такива, повярвайте ми, се работи с голямо наслаждение, даже и облеклата да са комплицирани и сложни за конструиране и да изискват доста повече време за направа.
Има ли българката просвета за мода? Оценява ли се трудът ви?
– На този въпрос нормално отхвърлям да давам отговор, само че въпреки всичко хората със жанр и усет са необичайност по целия свят. Просто има по–добре възпитани или по–умни, които употребяват постоянно препоръките на дизайнери и стилисти.
– Каква би трябвало да е актуалната жена, съгласно вас, във връзка с модата?
– Себе си, което значи да умее да селектира от толкоз доста избор на фешън трендове, визии и артикули в последно време това, което е уместно за самата нея.
– С какво ще бъде запомнено вашето наличие в българската мода?
– Рано ми е да проучвам, а мисля, че това е работа на стилните критици и анализатори, само че сигурно можете да очаквате от мен още доста провокативни фешън планове.
– С какво е друга българската мода?
– Модата е вселенски феномен и за мен е извънредно неправилно тя да се проучва като локално разбиране.
– Как се промени мода през годините?
– Напоследък извънредно динамична и комерсиална, само че това е и един от главните й смисли. Все с отново модата е промишленост.
– Вие сте притежател на премията „ Златна игла ”. Кои са качествата, които би трябвало да има съгласно вас един фешън дизайнер, с цел да стане притежател на тази премия?
– Носител съм на три златни игли на Академията на българската мода, и то в разнообразни категории: авангардна мода, пробна мода и Дизайнер на годината 2017. Опитът ми потвърждава следните качества: гений, продуктивност, храброст и отговорност да споделяш работата си обществено.

* Малина Гаджева – учителката на богатите в Ориндж Каунти
Талантливата дама основава българско учебно заведение и преподава на деца от най-тузарския квартал на Щатите
* Емануела предложи брак на гаджето си
* Кралската женитба онлайн в на „ На кафе”
* Анелия напомпа бърни
* Крум Савов имал тежко детство

ТЕЗИ И ДРУГИ ЧЕТИВА – В “ЖЪЛТ ТРУД” ОТ 16 МАЙ
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР