82% от учителите искат от 15 септември да се провежда

...
82% от учителите искат от 15 септември да се провежда
Коментари Харесай

82% от учителите искат учениците да се върнат в клас на 15 септември |

82% от учителите желаят от 15 септември да се организира постоянен образователен развой, 13% са за образование в електронна среда, а 6% са показали хибридно образование (редовни часове и в електронна среда след тях) в анкета на профсъюз " Образование " към Конфедерацията на труда " Подкрепа " по отношение на започването на образователната година.

55% са изрично несъгласни с хибридно образование, за 36% то би било доста мъчно.

81% от учителите не одобряват решението да е на родителите, които да споделят дали ученикът да учи в отдалечено, в случай че се организира постоянен образователен развой. Такава опция не е дадена и от Закона за предучилищното и учебното обучение (това се позволява по здравословни причини). Други 15% обаче са на мнение, че родителите би трябвало да избират, тъй като по този начин е демократично.

Рискован ли би бил за здравето постоянен образователен развой? За 15,9% отговорът е " да ", рисковано е за учители и възпитаници. 67% от учителите считат, че има прочут риск, а други 9% - че рискът е огромен и няма да стартира работа. 23% имат вяра, че учебното заведение е сигурна среда.

89% са срещу да няма в допълнение възнаграждение за дейностите, свързани с COVID-19. 9% са склонни да ги дарят.

Родителското предложение учителите да работят постоянно, а по-късно да преподават повторно материала в електронна среда 85% от учителите посрещат с подготвеност за митинги. 12% от учителите са съгласни да работят над нормата без възнаграждение и да обезпечат електронно образование на своите възпитаници.

58% от педагозите са срещу в класната стая да има камера със тон, с цел да могат учениците и родителите да ги виждат и по този начин да учат вкъщи посредством виртуалната класна стая в действително време. 41% са съгласни на този вид.

От Синдикат „ Образование “ застъпват позицията, че образователната година би трябвало да стартира присъствено с нараснали ограничения за сигурност, припомнят от там.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР