82-ма български граждани чакат да бъдат превозени от Италия.Един от

...
82-ма български граждани чакат да бъдат превозени от Италия.Един от
Коментари Харесай

82-ма българи чакат да бъдат превозени от Италия

82-ма български жители чакат да бъдат превозени от Италия.

Един от българите, които са блокирани на круизния транспортен съд на италианското пристанище Пьомбино, към този момент е с позитивен резултат за коронавирусq заяви за " Хоризонт " музикантът Атанас Ловчинов - различен от българите, на кораба. На плавателния съд има още трима българи музиканти и 8 български моряци:

" На нас първи ни взеха проби, когато акустирахме на Пьомбино и през днешния ден, когато ходихме да ни мерят температурата, тъй като всяка заран вървим, разбрах, че единият е дал позитивен резултат - единият от българите, от моряците и е изолиран в кабина ".

Междувременно, процедурата по прибирането на българите още не е почнала, описа Ловчинов. 22-ма души са българите - чиновници на компанията, на два круизни кораба, само че на разнообразни пристанища в Италия и още към 60 други български жители чакат да бъдат извозени от страната.

" Нашият дипломат - господин Тодор Стоянов, е в непрекъснати договаряния с компанията-собственик на корабите и в действителност казусът се състои в това, че компанията не желае да заплаща чартърни полети, които има от Рим по този начин или другояче, и се пробва да ни прибере с рейс, само че цялото това нещо е комплицирана композиция от документи, с които би трябвало да се получат позволения за зелени коридори и след подаване на тези документи, които към момента за българите не са подадени, значи, че най-малко още две седмици ще чакаме тези зелени коридори, което значи, че нови 17-18 дни ще съм тук, което за мен персонално съставлява някаква заплаха, тъй като по този начин, както съм здрав сега, по този начин по-късно може да не съм. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР