82 000 резервисти вече са в Украйна, твърдят от Москва.

...
82 000 резервисти вече са в Украйна, твърдят от Москва.
Коментари Харесай

Край на мобилизацията. Опитва ли се Русия да въвлече Беларус във войната?

82 000 резервисти към този момент са в Украйна, настояват от Москва. Информациите за неприятните условия обаче стават от ден на ден. В същото време Кремъл разполага военна техника в Беларус, оповестява английското разузнаване.

Мобилизацията е завършила, разгласи съветският президент Владимир Путин. Той обаче към момента не е подписал декрет, с който да разгласи мобилизацията за публично завършила.

Във войната бяха призовани 300 000 руснаци, а съгласно министъра на защитата Сергей Шойгу 82 000 мобилизирани към този момент са в Украйна. Мобилизираните обаче имат проблеми с оборудването, храната и оръжията. Положението явно е толкоз неприятно, че бойците би трябвало сами да се грижат за оборудването си и в това време се опасяват да не бъдат ограбени, написа швейцарският всекидневник " Блик ".

Без екипировка и храна

Още преди месец към този момент имаше недоволства, че резервистите би трябвало сами да си купуват екипировка, а военните униформи, спални чували и ботуши не са в наличност от месеци. Прихванати от украинското разузнаване съветски телефонни диалози демонстрират, че доста бойци към този момент нямат нито самун, нито вода.

Недостигът на съоръжение и храна провокира отвращение даже измежду най-верните пропагандатори на режима в Москва. " Твърде доста мерзавци излъгаха! " - крещи Владимир Соловьов по съветската държавна телевизия. " За това какво има в складовете ни. В какво положение е оборудването ни. Колко бойци са на фронта. "

Олег Тинков се отхвърля от съветското си поданство

Недоволството не се лимитира единствено до другояче околните до режима съветски публицисти. Банкерът и бизнесмен Олег Тинков заяви, че се отхвърля от съветското си поданство поради нападателната война на Москва в Украйна. Взема това решение, тъй като " не може и не желае да бъде свързван " с фашистка страна, която е " почнала война с мирния си комшия " и всекидневно убива почтени хора, написа Тинков в профила си в " Инстаграм ". Публикацията беше изтрита от профила му.

Тинков написа, че се надява още известни съветски предприемачи да го последват, " с цел да може режимът и стопанската система на президента Владимир Путин да бъдат отслабени и той да бъде надвит ”. Олег Тинков е считан за един от най-известните съветски бизнесмени. Неговата банка е един от най-големите кредитори в Русия и има към 20 милиона клиенти. На милиардера бяха наложени наказания от Англия още при започване на войната.

Лондон: Русия желае да показва, че Беларус е съдружник във войната

Британското разузнаване оповестява, че Русия от ден на ден се старае да показа Беларус като собствен съдружник във войната. Според отчет на Министерството на защитата на Обединеното кралство се допуска, че Москва е разположила два изтребителя-прехващачи МиГ-31 на летище Мачулищи в Беларус, а огромен резервоар е бил складиран наоколо в предпазен земен насип. Министерството разгласява сателитна фотография.

Стационирането евентуално е обвързвано с съветските хиперзвукови ракети AS-24 Killjoy. Според НАТО тези ракети е съвсем невероятно да бъдат прехванати с стандартна противовъздушна или противоракетна защита. Според британците Москва употребява такива ракети от 2018 година насам. Досега обаче такива не са били разполагани в Беларус. С обхват на деяние от към 2000 километра това надали ще донесе стратегическо предимство за Русия във войната. По-скоро задачата е да бъде изпратен сигнал на Запада за това, че Беларус става все по-сериозен помощник на Кремъл във войната, пишат от английското разузнаване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР