815 тона незаконен боклук за България спряха карабинерите край Милано.

...
815 тона незаконен боклук за България спряха карабинерите край Милано.
Коментари Харесай

В Италия заловиха над 800 т незаконен боклук за България

815 тона противозаконен отпадък за България стопираха карабинерите край Милано. Проверката е станала по сигнал.

На видео, оповестено от италианската полиция, се виждат 17-те вагона, натоварени с 582 бали с пластмасови боклуци на стойност 130 хиляди евро. Оказало се, че товарът съставлява крайните артикули от третирана пластмаса, а не както написа в документите - пластмаса за преработване.

Според проверяващите задачата е била да се заобиколят екологичните правила и боклукът да се изостави или закопае някъде в България.

Операцията е извършена по сигнал от Митническата организация на Леко. Започнала инспекцията на вагоните, подготвени за тръгване, след което била издадена заповед за запор от магистрат от Милано. Разследването би трябвало да откри кой е провел изпращането на пратката, за кого е била предопределена и най-много произходът на пластмасовите боклуци.

По първи догатки става въпрос за боклуци от компании от Централна и Северна Италия. Анализира се и документите. Сред балите били открити материали от пластмаса, гума, тъкани, тетрапак, смесени отпадъци и други Според следователите и тук, както и в други случаи, става въпрос най-вероятно за изпращане в чужбина от страна на незаконни организации на колета за нелегално отнасяне. Подозренията са, че един път, щом дойдат в България, отпадъците по всяка възможност е трябвало да бъдат изоставени или заровени в депа, без да се съблюдават екологичните правила.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР