81% от пробивите в сигурността на информацията за миналата година

...
81% от пробивите в сигурността на информацията за миналата година
Коментари Харесай

Lenovo и Intel предлагат по-лесно и сигурно онлайн удостоверяване

81% от пробивите в сигурността на информацията за предходната година са свързани със слаби или откраднати пароли. Фишинг офанзивите са нарастнали с 65% на годишна база. Онлайн сигурността и отбраната на всички типове информация, освен на персоналните данни, се трансформира в задача от първостепенна значимост, която изисква все по-надеждни технологии.

Днес Lenovo и Intel оповестиха първата вградена система за засвидетелствуване за PC консуматори, която защищава данните им при сърфиране в интернет, работа в онлайн среда и онлайн покупки. С Intel Online Connect при процесорите Intel Core от 7-о и 8-о потомство, най-новите компютри на Lenovo, измежду които Yoga™ 920, ThinkPad™ X1 Tablet (2nd generation), ThinkPad X1 Carbon (5th generation) и IdeaPad™ 720S, идват с вградени сертифицирани от FIDO удостоверители. Това обезпечава по-опростена и несъмнено онлайн засвидетелствуване при регистриране в известни уеб сайтове като PayPal, Гугъл, Dropbox и Фейсбук.

Вместо да разчитат на пароли като единственото средство за регистриране в разнообразни уеб сайтове, в този момент потребителите разполагат с по-сигурен метод – едно допиране на четеца за пръстови отпечатъци чрез UAF (Universal Authentication Framework) или клик в действително време върху бутона на екрана чрез U2F (Universal 2nd Factor). С тези вградени FIDO удостоверители уеб страниците употребяват ключове за отбрана, които се съхраняват в хардуера. По този метод се подсигурява оптимално високо равнище на сигурност и се понижават опциите за измами.
UAF удостоверител с пръстов отпечатък : С допиране на кодирания читател за пръстови отпечатъци, който е вграден в компютъра, потребителите могат елементарно да влязат в своя PayPal профил. U2F с вградено двуфакторно засвидетелствуване : Допълнителна функционалност за отбрана, която е част от процеса на засвидетелствуване, откакто потребителят се впише по общоприетия метод – чрез потребителско име и ключова дума. Вместо да употребява обособен ключ за отбрана или SMS код, вграденото в компютъра двуфакторно засвидетелствуване непосредствено указва на потребителя да натисне бутон, с цел да влезе в уеб сайтове като Гугъл, Фейсбук, Dropbox и други.
Intel Online Connect и Intel Software Guard Extensions (Intel SGX) са вградени в процесорите Intel Core от 7-о и 8-о потомство. Тези пазят информацията, която потребителите употребяват за влизане в разнообразни уеб сайтове, с въвеждането на вграден читател за пръстови отпечатъци. По този метод, с обединяването на разнообразни принадлежности за отбрана, се подсигурява още по-високо равнище на сигурност.

Търговците на едро също могат да се възползват от това. Със система за засвидетелствуване, вградена непосредствено в компютъра, те могат да предложат усъвършенствана сигурност на милионите консуматори, които постоянно употребяват компютрите си за достъп до обществените медии, онлайн банкиране и извършване на покупки.

Реалността на актуалния интерактивен свят значи, че се нуждаем от сигурна и лесна отбрана. Това вградено решение цели да обезпечи тъкмо това, като сплотява най-новите технологии и хардуер, с цел да разчитат потребителите все по-малко на ненадеждните пароли. По този метод предлага и отбрана против злотворен програмен продукт и защищава най-чувствителната информация с криптиране на хардуерно равнище.

Всичко това значи, че хората могат да са спокойни, когато са онлайн.

Intel Online Connect може да бъде изтеглен от тук и ще бъде наличен посредством Lenovo System Update и Lenovo App Explorer на всички преносими компютри Lenovo с процесори Intel Core от 7-о и 8-о потомство с деен Intel SGX.

Сред съвместимите устройства на Lenovo са Yoga 920, IdeaPad 720S, ThinkPad X1 Tablet (2nd generation), ThinkPad X1 Carbon (5th generation), ThinkPad Yoga 370, ThinkPad T570, ThinkPad P51s, ThinkPad T470s, ThinkPad X270 и ThinkPad X270s.

“Да бъдем  онлайн се трансформира в неизменима част от всекидневието ни. Хората имат потребност от системи за сигурност, които пазят информацията им при онлайн извършване на покупки, банкиране или при регистриране в обществените мрежи или други уеб сайтове ”, споделя Джонсън Джиа, старши вицепрезидент на дивизията с компютри на Lenovo. “Посредством партньорството с Intel, с цел да предоставим тези сертифицирани от FIDO решения, ние се изправяме лице в лице с казуса с онлайн сигурността и осигуряваме по-лесно и несъмнено засвидетелствуване за сметка на несигурните пароли. ”

“Intel продължава да е движеща мощ за нововъведението, която предлага по-сигурно потребителско преживяване ”, отбелязва Крис Уокър, вицепрезидент в Intel. “Доволни сме от взаимната работа с Lenovo и потреблението на хардуер основана технология при процесорите Intel Core от 7-о и 8-о потомство, която ще подсигурява несъмнено засвидетелствуване на PC потребителите. ”

“Развълнуван съм да видя реализацията на това партньорство сред FIDO Alliance, Intel и Lenovo, резултатът от което са първите компютри с вграден читател за пръстови отпечатъци с FIDO, който в този момент поддържа всички FIDO протоколи при няколко нови модела компютри ”, споделя Брет Макдауъл, изпълнителен шеф на FIDO Alliance. “Това трансформира FIDO удостоверяването в стандарт при всички устройства, ползващи интернет, който ще изведе онлайн сигурността на по-високо равнище, оттатък паролите. ”
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР