81-годишен мъж от Благоевград е станал жертва на телефонна измама

...
81-годишен мъж от Благоевград е станал жертва на телефонна измама
Коментари Харесай

81-годишен мъж стана жертва на телефонна измама

81-годишен мъж от Благоевград е станал жертва на телефонна машинация с близо 38 000 лева Това оповестиха от ОДМВР - Благоевград.

Сигналът за измамата е подаден на 15 октомври 2019 година в районно управление (на МВР) - Петрич. Съобщено е, че към 20.00 часа на 14 октомври 2019 година посредством телефонно позвъняване 71-годишен мъж от с. Марино поле, общ. Петрич, е въведен в подвеждане от лице, което се е показало за полицейски чиновник и му е изискал парична сума като подпомагане за залавяне на телефонни измамници.

На пострадалия е нанесена вреда на приблизителна стойност към 20 000 лева и към 10 000 $. По случая е формирано досъдебно произвеждане.

Работата продължава.

ОДМВР - Благоевград приканва жителите за нараснало внимание и демонстрация на подозрителност във връзка с лица, които посредством телефонно позвъняване ги вкарват в подвеждане за приемане на парични суми. При провеждането на полицейски интервенции няма одобрена процедура полицейските чиновници да желаят персонални парични средства и полезности от жителите.

За попречване на сходен тип закононарушения, при положение на телефонно позвъняване, при което е поискана парична сума, персонални данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки, е належащо жителите незабавно да се свържат с близки, родственици или съседи и незабавно да позвънят на тел. 112.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР