8000 тона павета са изчезнали в София. Сигнал за това

...
8000 тона павета са изчезнали в София. Сигнал за това
Коментари Харесай

8000 тона павета са изчезнали в София

8000 тона павета са изчезнали в София. Сигнал за това подаде в прокуратурата общинският консултант - Иво Божков. Според него паветата са изчезнали за 10 години.
Сметките на Иво Божков и гражданска инциатива за публичен и релсов превоз демонстрират, че след ремонта на столични улици лиспват 8 000 тона гранитни павета. Попитали за тях Общината преди повече от година.

,,Получихме информация от Крусев за интервала от 2008-ма до 2017-та година какъв брой са били ремонтирани и на какъв брой е бил отстранен паважа и това е едно количество от 15000 тон``, съобщи Веселин Кирев от гражданска самодейност за публичен и релсов превоз.

,,Паветата би трябвало да се съхраняват в скалдовете на столична община, дано да напомним, че тези павета са културно и историческо завещание, както жълтите павета, по този начин и гранитните павета, ограбването ѝ е чиста проба кражба``, изясни Иво Божков пред Нова телевизия.

Според подалите сигнала, в случай че в действителност паветата са потънали някъде, вредите за Общината и софиянци са големи.

,,Публична загадка е, че може да си купим павета и в уеб страниците за продажба, приказва се, че се продават и в чужбина, всички тези неща би трябвало да бъдат открити образно от органите на реда. 04:04 - какъв брой лв. костват тези 8 000 тона павета – сред милиони и стотици хиляди – най-голямата загуба за общината е нещо, което не може да произведем``, добави Божков.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР