8000 абонати на територията на Западна България са без ток

...
8000 абонати на територията на Западна България са без ток
Коментари Харесай

8000 без ток заради бурния вятър, рухна фасадата на мол в Благоевград

8000 клиенти на територията на Западна България са без ток в резултат на мощните ветрове, разразили се през днешния ден следобяд. Около 3000 от тях са в област София, 1500 са засегнатите семейства в област Монтана, 1000 във Видин, 1300 в Перник, 1000 в Кюстендил, оповестиха от пресцентъра на ЧЕЗ. Цифрата на засегнатите се трансформира непрекъснато, прибавят от там. Екипи на ЧЕЗ работят по отстраняването на повредите.

По знамение, без жертви и потърпевши се размина тежък случай, също породен от бурните ветрове през днешния ден. Почти цялата стъклена фасада на мол Largo в Благоевград се срина като част от нея се е сринала върху гости в близко кафене. Наоколо е имало и доста играещи деца, както и доста гости в комерсиалния център. Нанесени са доста материални вреди на околни обекти.

Районът към мола е отцепен в необятен периметър, на мястото има екипи на полицията и пожарната. Патрули са обходили целия периметър на падналата структура и не са разкрили потърпевши хора, заяви регионалният шеф Бисер Михайлов.

Части от фасадата продължаваха да падат часове наред от мощния вятър. Разчистването ще стартира най-рано на следващия ден.

По данни на Националния институт по метеорология и хидрология към 21 часа довечера най-силен е бил вятърът в Сливен със скорост до 40 м/с. Бурни ветрове не престават да духат в Кърджалийско, Русе, Оряхово, Пазарджик. През нощта ще остане прохладно, като на следващия ден вятърът последователно ще отслабне, само че ще остане сдържан от северозапад
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР