800 лв. трябва да е заплатата на учител по религия.

...
800 лв. трябва да е заплатата на учител по религия.
Коментари Харесай

Силиконова теоложка ще става учител, 800 лева заплата й били достатъчни

 800 лева би трябвало да е заплатата на преподавател по вяра. Като подобен ще ми бъдат изцяло задоволителни - нямам заеми и наеми, не пия, не пуша, нямам кола и не излизам по заведения, откакто се омъжих. Това показа пред " България Днес " силиконовата теоложка Илона Георгиева. След като се дипломира неотдавна в Богословския факултет на Софийския университет, участничката в състезанието " Мис Силикон " търси работа като учител по вяра. Точно каквато е нейната компетентност.

" Започвам интензивно да диря работа в столичните учебни заведения. В момента нямам. Вероятно местата към този момент са заети, само че в случай че има място, бих почнала незабавно. 800 лева заплата за свободно избираем предмет като религията е изцяло задоволителна за мен. Като платя 200 лева сметки, останалите 600 са ми предостатъчни. Ще бъде безочливо, в случай че кажа, че са ми малко ", споделя пред вестника Илона и прибавя, че в никакъв случай няма да бъде като " кифлите, които им трябвало по 5000 лева прехрана на месец ".

Георгиева, която подписа брак в Софийския централен затвор с кримигероя Тихомир Георгиев - Тишо Боксьора, е безапелационна, че децата би трябвало да учат по учебника, направен от Светия синод. След близо 80 години за първи път митрополитите изготвиха пособие за предмета вяра. Той влиза в борба с още три учебника по предмета, направени от частни издателства.

" Аз бих избрала наложително учебника от синода, тъй като хората там живеят за вярата, за тях това не е бизнес. Има доста духовници, които заслужават да сформират такива книги за образование ", уверена е Георгиева. Първите три неща, на които силиконовата теоложка ще научи възпитаниците си, откакто стартира работа като учител по вяра, е да се предпазят от сектите, по-късно от " врачките, баячките и всичките такива шарлатани ", а най-после да не губят религия и в най-трудните моменти.

Сексуалното обучение в учебно заведение в Перник провокира разкол измежду родителите. Някои родители се възмутиха, откакто преподаватели учили 10-годишни деца на мъжката и женска полова система, а по-късно ги насърчавали да ги рисуват. Според психолога на учебното заведение Симона Добринова планът има превантивна цел - да предпазим децата от принуждение. Програмата, която не е утвърдена от МОН, ще бъде прекъсната поради спора.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР