800 лева ток за чужд апартамент. В петък NOVA разказа

...
800 лева ток за чужд апартамент. В петък NOVA разказа
Коментари Харесай

Как продължава абсурдът от Варна - 800 лева ток за чужд апартамент?

800 лв. ток за непознат апартамент. В петък NOVA описа неуместен случай от Варна - семейство за малко не остана без ток поради непознат дълг за електричество. ЕНЕРГО-ПРО желае от хората да платят над 800 лв. за краден ток на апартамент, който те са продали преди съвсем 20 години. Причината - новият притежател не трансферирал партидата на свое име.
След намесата на екипа на малкия екран фамилията се размина с това да остане на мрачно и студено в сегашния си дом, само че не и с непознатия дълг. Как продължава историята?

От ЕНЕРГО-ПРО признаха - противоречивият дълг е за парцел, който Панайотка Железова продала през 2000 година, а операциите на електромера са открити през март 2017-а.

Два месеца, откакто от ЕНЕРГО-ПРО установили нарушаването, титулярът на партидата внезапно се оказва заменен. Не могли да му откажат - очаквали метрологична експертиза за манипулирания електромер и тогава начислените над 800 лв. не били фактурирани. Потвърждават още, че прехвърлянето на партидата е било обвързване на новия притежател. За тях обаче дебитор с 800 лв. си оставала Панайотка.

Жената не схваща за какво нотариалният акт не значи нищо за сдружението. Оказва се, че в случай че някой попадне в същата обстановка, има единствено един потребен ход.

" Да пусне молба за прекъсване на тока на парцела, който е продала, защото е титуляр на партидата и може да се разпореди с това. И по този метод ще принуди купувачът да се ангажира и да смени партидата със заявление ", изясни юрист Ренета Стойчева.

За случая са сигнализирани омбудсмана Мая Манолова и Комисията за енергийно и водно контролиране.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР