800 кандидати - жени за бране на ягоди търси испански

...
800 кандидати - жени за бране на ягоди търси испански
Коментари Харесай

Търсят 800 жени за бране на ягоди в Испания

800 претенденти - дами за бране на ягоди търси испански кооператив на производители провинция Уелва посредством EURES мрежата на Агенцията по заетостта.

Интервютата за асортимент ще се проведат при започване на януари 2018 гоидна. Очакваното тръгване на утвърдените претенденти е през февруари и март 2018 година Трудовите контракти се подписват на място в Испания и съдържат уговорка за експериментален интервал до 15 дни.

Работното време е 39 часа седмично, разпределени неравномерно и гъвкаво през седмицата съгласно нуждата на предприятието, като часовете над 39, положени в работни или почивни дни, се смятат за ексклузивен труд и се заплащат с 50% повече от постоянното възнаграждение. В интервала сред 15 февруари и 1 юни, при нужда, работодателят има право да изведе служащите си на полето и в неделя, в случай че се събират бързо развалящи се плодове като ягоди, малини, боровинки и къпини. В този случай служащите би трябвало да почиват в различен ден от седмицата, в случай че са създали нужните 39 часа.

Кандидатите би трябвало да са единствено дами, на възраст от 25 до 40 година, да имат опит в селскостопанска работа или предпочитание да работят на полето и да са физически здрави.

Работодателите оферират брутна заплата в размер на 40,39 евро дневно, като след внасяне на здравни осигуровки и налог общ приход чистото заплащане е 38,92 Евро дневно. На края на месеца се удържа и сумата за обществено обезпечаване, дължима от служащия за всеки направен ден.

Настаняването е в жилища на работодателя, които са безвъзмездни. Заплащат се единствено режийните разноски. Разходите за път до Испания са за сметка на претендента, като той заплаща билета за рейс авансово или цената на билета се удържа от първата му заплата. Връщането до България е за сметка на работодателя, в случай че служащият остане до края на акцията и не напусне своеволно работа.

Кандидатите следва да заявят своя интерес в бюрата по труда по местоживеене до 5 януари 2018 година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР